Élet-Stílus

Beperelték Franck Ribéry-t

A Bayern München középpályásától hatmillió eurót követel a volt tanácsadója, aki a napokban be is perelte Franck Ribéry-t. A vád: hamis tanúzás és a bíróság szándékos félrevezetése.

Bruno Heiderscheid a Bildnek adott interjúban beszélt az őt ért állítólagos sérelmekről. A luxemburgi férfi pert is indított Franck Ribéry és két jelenlegi tanácsadója, Jean-Pierre Bernes és Alain Miglaccio ellen. A vád szerint a labdarúgó és segítői hamis dokumentumokat nyújtottak be a bíróságon.

Heiderscheid azt állítja, hogy Ribéry egykori klubja, az Olympique Marseille 600 ezer eurót utalt át a játékosnak, nem sokkal azután, hogy a Galatasaray-tól a francia egyesülethez igazolt. A tanácsadó szerint ez az összeg jutalékként őt illetné meg, ám egyelőre még egy centet sem látott belőle. A Nemzetközi Sportbíróságon (CAS) Heiderscheid idén áprilisban pert vesztett Ribéry ellen. A véleménye szerint csak azért, mert egykori munkaadója megtévesztette a bíróságot.

Eurómilliókkal tartozik? (MTI/EPA)

Eurómilliókkal tartozik? (MTI/EPA)

„Összesen több mint 6 millió euróval tartozik nekem Ribéry” – mondta a Bildnek Heiderscheid. „Ebből 3-4 milliót tesz ki a jutalék, amely a Bayernbe igazolása miatt kellene megkapnom.” A francia válogatott játékos 2007-ben szakított Heiderscheiddel.

A volt tanácsadó szigorú eltiltást kért Ribéry-ra, a játékos képviselői azonban nem aggódnak. „Nincsen félnivalónk” – nyilatkozták az AP hírügynökségnek az ügyvédek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik