Élet-Stílus

Egy bombagól döntötte el a skót rangadót (videó)

A Celtic nyerte a glasgowi csúcsrangadót, az úgynevezett Old Firm derbit, így már hét ponttal vezeti a skót labdarúgó-bajnokságot a most legyőzött Rangers előtt.

A szombati csúcsrangadón a házigazda Rangers dolgozott ki több helyzetet, de nem tudott kifogni Artur Borucon, míg átellenben egyszer „elsült” Scott McDonald lába, és a 22 esztendős ausztrál támadó bombagóljának köszönhetően a Celtic mind a három pontot elvitte az Ibrox Parkból.

A „katolikusok” így már hét ponttal vezetik a skót Premier League-et, ekképp jó esélyük van arra, hogy sorozatban negyedszer – összesen pedig 43. alkalommal – a magasba emeljék az elsőségért járó trófeát.

Scott McDonald gólja


„Scott (McDonald) fantasztikus gólt szerzett, de dicséret illeti Artur Borucot is, aki csodás védéseket mutatott be, ha arra volt szükség” – nyilatkozta Gordon Strachan, a Celtic menedzsere.

„Nagyon csalódottak vagyunk, miután egy olyan mérkőzésen maradtunk alul, amelyet a helyzeteink alapján simán hoznunk kellett volna” – sopánkodott Walter Smith, a hazai veretlenségét elveszítő, a bajnokságban második Rangers vezetőedzője.

Skót Premier League, 20. forduló:
Glasgow Rangers-Celtic Glasgow 0-1 (0-0)
Gól: McDonald (59.)

Az élcsoport:
1. Celtic 20 mérkőzés/50 pont
2. Rangers 20/43
3. Dundee 19/31

Ajánlott videó

Olvasói sztorik