Élet-Stílus

Sneijder: hibáztak a Real vezetői

A spanyol bajnoki címvédő labdarúgócsapat holland sztárja a klub elhibázott átigazolási stratégiájával magyarázza az idei gyengébb szereplést. Fabio Cannavarónak az év végén lejár a szerződése a Real Madridnál, az olasz világbajnok egyelőre nem döntött a jövőjéről.

Az elmúlt szezonban sikeresen védte meg a címét a spanyol labdarúgó-bajnokságban a Real Madrid, ezért a vezetők úgy gondolták, hogy a meglévő kerettel vágnak neki a 2008/2009-es pontvadászatnak. A sorozatos súlyos sérülések azonban alaposan megtizedelték a keretet, Wesley Sneijder szerint a klubvezetők magabiztosságának isszák meg a levét, mivel a nyári átigazolási nem erősítették meg a csapatot.

„Az idei gyengébb eredmények részben azzal indokolhatók, hogy egyes posztokon nincsen több egyenértékű játékosunk” – magyarázta a bizonyítványt a FIFA hivatalos weblapjának adott interjúban a holland középpályás. „Ennek ellenére képesnek érzem a keretet arra a triplázásra, már csak azért is mert a csapaton belül nagyon jó a hangulat.”

A Barca a favorit

A vezetők is belátták a helyzet tarthatatlanságát, mivel a királyi gárda 16 forduló után csak a tabella ötödik helyén áll, 12 ponttal lemaradva a nagy rivális FC
Barcelona mögött. Januárban két új játékos – Huntelaar és Diarra – érkezik, de további erősítések várhatók.

Sneijdert sem kerülték el a sérülések (MTI/EPA)

Sneijdert sem kerülték el a sérülések (MTI/EPA)

A 24 éves Sneijder elismerte, hogy a Barcelona idén remekül szerepel, és az eddigiek alapján a bajnokság legnagyobb esélyese. „Fantasztikusan futballoznak, a keret nagyon erős, de minden csapat életében vannak hullámvölgyek. Nagyon hosszú az idei szezon, sok minden történhet még” – mondta Sneijder, akinek több csapattársával egyetemben többet kellene nyújtania a pályán, ha be akarják fogni a katalánokat.

A nyári Eb-t is megjárt középpályás 9 bajnoki meccsen szerepelt a királyi gárdában, de egyetlen egyszer sem játszotta végig a 90 percet. Két góljára sem lehet igazán büszke Sneijder, akit karmesternek, irányítónak hoztak a spanyol fővárosba. „Mindenkinek össze kell szednie magát, és akkor megvalósíthatjuk az idei céljainkat” – nyilatkozta Sneijder.

Cannavaro még nem döntött

A hollandhoz hasonlóan Fabio Cannavaro sem tett le az idei szezonról, ám az olasz elsősorban a Bajnokok Ligájára koncentrál. „Ez az egyetlen trófea, ami még hiányzik a gyűjteményemből, és a szurkolók is erre vágynak a leginkább” – nyilatkozta a 35 éves hátvéd a La Gazzetta dello Sportnak.

Cannavaro cáfolta azokat a sajtóban megjelent híreket, melyek szerint a klub már megkereste a szezon végén lejáró szerződésének meghosszabbításával kapcsolatban: „Nem kell kapkodnom. Ha a Real vezetői nem marasztalnak, akkor meg kell vizsgálnom az ajánlatokat. Szívesen maradnék, de természetesen annak is örülnék, ha visszatérhetnék Olaszországba.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik