Élet-Stílus

A Juve tapad az Interre

A szombaton győzelmet arató bajnok Interrel csak a Juventus és a Fiorentina tartja a lépést, az élbolyból a Roma és a Napoli is meglepetés-vereséget szenvedett a Serie A 17. fordulójában.

A Juventus akár pusztán a hagyományokra építve léphetett volna pályára Bergamóban, a torinóiak a legutóbbi kilenc, Atalanta elleni találkozójukon nyolc győzelmet és egy döntetlent értek el, de a hazaiak rossz előérzetét fokozhatta, hogy a fekete-kékeket vezető Luigi Del Neri is „nyeretlen” volt a „zebrák” ellen: 11 találkozó, megannyi vereség.

Nem történt másképp vasárnap délután sem, pedig a hazai csapat mutatós játékkal lepte meg Claudio Ranieri együttesét. Ám a mérkőzése elején a Manningerrel egyedül maradó Floccari és Doni sem értek el gólt. Csapattársaik pedig hasonlóan cselekedtek.

Nem úgy a vendégcsapat. A 30. percben a lescsapdát kijátszó Marchionni lépett meg a jobb oldalon, észrevette a középen érkező Del Pierót, s bár kanyarintása egy kicsit mélyre sikerült, az egymásra váró Coppola kapus és Pellegrino hibája miatt a támadó közelről a kapuba talált.

Nyolc perccel később már kettővel ment a Juve. Del Piero baloldali szöglete után Legrottaglie fejelt a kapuba.

Baiocco (jobbra) szerzett vezetést a Roma ellen (Ansa)

Baiocco (jobbra) szerzett vezetést a Roma ellen (Ansa)

Térfélcserét követően ismét az Atalantáé, pontosabban a cserepadról beálló Vierié volt az első szó. A veterán egy baloldali szöglet után fejelt elementáris erővel a kapura. Az Atalanta felpörgette a ritmust, ám ismét első félidei játékát kopírozta – a befejezések terén.

Helyzet helyzetet követett Manninger kapuja előtt, mígnem egy jobboldali szabadrúgásból az első gólnál is jeleskedő Marchionni Amauri fejére emelt, s a brazil nyolc méterről a léc alá fejelt. Minden eldőlt, a hátralévő időben az Atalanta már nem találta a ritmust: a Juve hat pont lemaradással üldözi az Intert.

Francesco Totti a közelmúltban már „eltemette” a Roma bajnoki esélyeit – s a csapat nem cáfolta meg a kapitány megállapítását. A Catania otthonában a fővárosiak már 3-0-ra is „égtek” – a Stadio Massiminóban Baiocco és a Paoluccit váltó, duplázó japán Morimito volt eredményes. A hajrában Vucinic és – a 31. percben combsérülése miatt lecserélt Tottit váltó – Ménez szépített ugyan, az egyenlítésre viszont nem maradt idő.

Genovából a Fiorentina Montolivo góljával hozta el mindhárom pontot, s mivel a Napoli kikapott Torinóban, a firenzeiek a dobogó legalsó fokára értek – ám már így is tíz pont a lemaradásuk a listavezető Interhez képset.

serie A, 17. forduló

Atalanta-Juventus 1-3 (0-2)
Gól: Vieri (48.) illetve Del Piero (30.), Legrottaglie (38.), Amauri (82.)

Cagliari-Reggina 1-1 (1-0)
Gól: Acquafresca (1.) ill. Brienza (61., 11-esből)
Kiállítva: (Bianco, 59., Cagliari)

Catania-Roma 3-2 (2-0)
Gól: Baiocco (34.), Morimoto (40., 56.) ill. Vucinic (74.), Ménez (78.)

Chievo-Genoa 0-1 (0-0)
Gól: Oliveira (89.)

Lecce-Bologna 0-0

Sampdoria-Fiorentina 0-1 (0-1)
Gól: Montolivo (19.)

Torino-Napoli 1-0 (0-0)
Gól: Bianchi (53.)

Az élcsoport:
1. Inter 42 pont, 2. Juventus 36, 3. Fiorentina 32, 4. Napoli 30 (25-16), 5. Milan 30 (23-17, 16 mérkőzés), 6. Genoa 29, 7. Lazio

Ajánlott videó

Olvasói sztorik