Élet-Stílus

Premier League: magyar sikerek

A Gera Zoltánnal felálló Fulham, valamint Fülöp Márton csapata, a Sunderland is győzött az angol bajnokság 18. fordulójában. Könnyedén nyert a Benni McCarthy duplájára alapozó Blackburn, míg a Bolton a Portsmouth együttesét gyűrte le.

Folytatódott a Fulham remek sorozata. Geráék hazai környezetben rendkívül magabiztos verték a Middlesbrough együttesét – s ezzel már hét forduló óta veretlenek.

Bár a meccs a magyar válogatott középpályás számára alakulhatott volna jobban – Gerát a 31. percben sérülés miatt le kellett cserélni – csapata szállította a kötelezőt, s könnyedén múlta felül a november 9. óta nyertelen ’Borót.

A hazaiak röviddel a szünet előtt jutottak előnyhöz. Pantsil jobboldali beívelését követően Zamora lövését Turnbull kivédte, a labda azonban Bullard elé került, aki közelről nem teketóriázott. Az 54. percben a Craven Cottage szurkolóinak elégedettségére nőtt az előny: McMahon kezezése után Murphy értékesített egy büntetőt.

McCarthy duplázott a Stoke City ellen (dpa)

McCarthy duplázott a Stoke City ellen (dpa)

Bár a vendégek is több helyzetet hagytak kihasználatlanul, a mérkőzést mindvégig a végeredményt az 59. percben beállító – Murphy okos passza után Dempsey lőtt a jobb alsóba – Fulham uralta.

A „magyar rangadó” Fülöp Márton csapatának sikerült jobban: a Sunderland 4-1-es diadallal távozott a Hull City otthonából.

A második félidőben két alkalommal is bravúrral hárító (a kapus kétszer is túljárt a brazil Geovanni eszén, másodszor egy bődületes lövést piszkált ki). A hazaiaknál Halmosi Péter a 81. percben lépett pályára.

premier league, 18. forduló

Blackburn-Stoke City 3-0 (2-0)
Gól: McCarthy (9., 27., előbbit 11-esből), Roberts (18.)

Bolton-Portsmouth 2-1 (2-1)
Gól: Taylor (1.), Gardner (3.) illetve Crouch (21.)

Fulham-Middlesbrough 3-0 (1-0)
Gól: Bullard (40.), Murphy (54., 11-esből), Dempsey (59.)

Hull City-Sunderland 1-4 (1-1)
Gól: Barmby (19.) ill. Malbranque (10.), Richardson (78.), Jones (84.), Cissé (90.)
Kiállítva: Ricketts (81., Hull City)

West Ham United-Aston Villa 0-1 (0-0)
Gól: Neill (öngól, 78.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik