Élet-Stílus

Otthon botlott a Chelsea

A londoni együttes nem tudta kihasználni a nagy négyes többi tagjának a szombati pontvesztését, Scolari csapatának csak egy döntetlenre futotta a West Ham ellen. Az élen nincsen változás, a Newcastle kapaszkodik felfelé, miután simán nyert a Portsmouth vendégeként.

A Chelsea idegenben remekel az idei szezonban, a Stamford Bridge-en viszont valamiért nem megy a játék az orosz olajmilliárdokból összevásárolt csapatnak. A West Ham ellen sem volt az másképp, Luis Felipe Scolari csapata elsősorban az első félidőben nyújtott értékelhetetlent.

Mezőnyfölényben játszottak Lampardék, az egyedüli ékként kezdő Anelka viszont alig találkozott a labdával. A West Ham félóra elteltével kimerészkedett a saját tizenhatosa előteréből, és rögtön az első helyzetét gólra váltotta. Bellamy mellel maga elé tette Noble beadását, majd a tehetetlen Cech mellett a bal alsóba tüzelt.

A szünetben Scolari lekapta a pályáról az addig észrevehetetlen Ballackot, és a helyére a hosszú ideig sérült Didier Drogba érkezett. Az elefántcsontparti támadóval sokkal veszélyesebb lett a Kékek játéka, és egy gyönyörű kényszerítő után, Drogba átadásából Anelka kiegyenlített.

Anelka megint meglőtte a maga gólját (MTI/EPA)

Anelka megint meglőtte a maga gólját (MTI/EPA)

A hátralévő 40 percben mindent bevetett a Chelsea, újabb gólt azonban már nem sikerült szerezni. Némi szerencséje is volt Green kapus bénázása után a West Hamnek, de a kalapácsosok a hajrában ugyancsak elhibáztak egy százszázalékos ziccert. A döntetlennel a Chelsea továbbra is a második, egy ponttal lemaradva a Liverpool mögött. A West Ham maradt a kiesőzóna közelében.

Hasonló gondjai vannak a Newcastle-nek, annak ellenére, hogy Owenék vasárnap 3-0-ra győztek a Portsmouth otthonában. Az angol támadó lőtte a Szarkák első gólját, majd Martins, és a hajrában Guthrie volt eredményes.

Premier League, 17. forduló:
Portsmouth-Newcastle United 0-3
Gól: Owen (51.), Martins (77.), Guthrie (89.)

Chelsea-West Ham United 1-1
Gól: Anelka (51.), illetve Bellamy (33.)

Szombaton játszották:
Tottenham Hotspur-Manchester United 0-0
FC Liverpool-Hull City 2-2
Aston Villa-Bolton Wanderers 4-2
Manchester City-Everton 0-1
Stoke City-Fulham 0-0
Sunderland-West Bromwich Albion 4-0
Wigan Athletic-Blackburn Rovers 3-0
Middlesbrough-Arsenal 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik