Élet-Stílus

Raúl: legyőzhetjük a Barcelonát!

Raúl, a Real Madrid csapatkapitánya elszántan készül a szombati spanyol csúcsrangadóra; azt állítja, csapata képes legyőzni az éllovas Barcelonát.

Amíg Bernd Schuster, a királyi gárda edzője nem sok jóra számít, és meglehetősen pesszimistán nyilatkozott az esélyeket illetően, addig a csapatkapitány elszánt és bizakodó. Raúl azt állítja, a Real Madrid képes legyőzni a Barcelonát a szombati El Classicón.

„Képesek vagyunk nyerni. Tudjuk, hogy a katalánok kiváló formában vannak, felettébb magabiztosak, mégis mind a három pontot megszerezhetjük, még ha nem is lesz könnyű ” – tüzelte társait és a szurkolókat Raúl, a gödörben lévő Real Madrid 31 esztendős támadója.

„Ami biztos, nem adjuk olcsón a bőrünket, egyetlen Real-játékos sem teheti meg, hogy feladja a küzdelmet. Különben sincs még veszve semmi, ha esetleg kikapunk – amit én nem hiszek -, vagy döntetlent játsszunk, még akkor sem fújják le a versenyt.

Raúl nem adja fel (MTI/EPA)

Raúl nem adja fel (MTI/EPA)

– Sok van még hátra a szezonból, lehet javítani, és a Bajnokok Ligájában is állunk még. Bernd Schuster zárt ajtók mögött azt mondta nekünk, bárkit legyőzhetünk, mert igenis jók vagyunk. Ezt el kell hinnünk, és akkor nem lehet baj” – mondta Raúl, aki a 302. gólját szerezte a Real Madrid szerelésében a Sevilla ellen 4-3-ra elveszített mérkőzésen. A szezonban hat bajnoki és egy BL-gólnál tart. Az ő teljesítményére igazán nem lehet panasz.

A csapat viszont rossz formában van, legutóbbi két bajnokiját elveszítette, míg a Barcelona az első körben kapott ki először és utoljára, az azóta lejátszott 13 bajnokijából 11-et megnyert. A legutóbbi két meccsén – a Sevilla és a Valencia ellen – hét gólt rúgott, miközben nem kapott egyet se. Az éllovas Barcelonát és a Real Madridot négy hely és kilenc pont választja el a tabellán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik