Élet-Stílus

Ismét elpáholták a Real Madridot (videó)

A Real Madrid kétgólos hátrányból ugyan talpra állt hazai pályán a Sevilla ellen, ám a vendégek a hajrában újra betaláltak, így elvitték a három pontot a Santiago Bernabeu Stadionból a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában.

A Real alaposan „beragadt a rajtnál”, az előző héten a Barcelonával szemben simán elbukott Sevilla ugyanis már harmadik percben megszerezte a vezetést a Bernabeu Stadionban: Jesus Navas jobb oldali beívelés után Iker Casillas meglehetősen rosszul mozdult ki a kapujából, és ezt kihasználva Adriano Correia az ötös bal csücskéről a hálóba gurított.

Negyedórával később Raúl (ki más?!) egyenlített, midőn jobb alsó sarokba fejelt Guti szabadrúgása után, ám ezt követően ismét a vendégek jeleskedtek, s a szünetig kétgólos előnyhöz jutottak. Előbb Ndri Romaric bólintott a kapu jobb oldalába, majd Frederic Kanoute is betalált. Utóbbinak némi szerencséje is volt, hiszen éppen elé pattant a labda Reanato blokkolt lövése után, ám ezután már mesterien gurított a bal alsó sarokba.

Mély gödörbe került a Real Madrid, de kimászott belőle. A 67. percben Gonzalo Higuain szépített (19 méterről lőtt a jobb alsó sarokba), kisvártatva pedig már az egyenlítő gólt szerző Fernando Gagót ölelgették a társak, miután az a jobb alsó sarokba csúsztatott Guti szabadrúgását követően.

A Real a hajrára megfogyatkozott, a 77. percben Arjen Robbennek villant a piros lap, és pirosban játszó Sevilla élt is a felkínált lehetőséggel: egy gyors támadás végén Kanoute ívelt be a jobb oldalról, majd Renato a kapu közepébe fejelt.

Ez azt jelenti, hogy a Real Madrid elveszítette hazai veretlenségét a bajnokságban, ráadásul zsinórban másodszor, összesen negyedszer kapott ki a Primera Divisiónban, így csak ötödik a tabellán, kilenc pont a hátránya a listavezető Barcelonával szemben. A királyi gárda a következő körben éppen az ősi rivális katalánokkal találkozik.

Korábbi spanyol lapértesülések szerint a vezetők a Barca elleni meccs eredményétől tették függővé az edzőváltást, de aligha számoltak azzal, hogy a csapat a Getafétól is a Sevillától is vereséget szenved. Bernd Schuster vezetőedzőnek mindenesetre van miért izgulnia…

Primera División, 14. forduló:


Real Madrid-Sevilla 3-4 (1-3)


Gól: Raúl (18.) Higuain (67.), Gago (69.), ill. Adriano C. (3.), Romaric (22.), Kanoute (39.), Renato (85.)

Kiállítva: Robben (77.)

Real Madrid: Casillas – Michel Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro, Marcelo (Bueno, 88.) – Van der Vaart (Drenthe, 46.), Gago, Guti – Higuain, Raul, Robben

Sevilla: Palop – Konko, Squillaci, Escudé, Fernando Navarro (Dragutinovics, 90.) – Duscher, Romaric (Fazio, 76.) – Jesus Navas, Renato, Adriano C. (Diego Capel, 72.) – Kanouté

Real Betis-Espanyol 1-1 (0-0)


Gól: Emana (52.), ill. Coro (71.)

Deportivo La Coruna-Málaga 2-0 (0-0)


Gól: Verdú (65.), Omar Bravo (68., 11-esből)

Real Mallorca-Recreativo Huelva 2-3 (2-2)


Gól: Navarro (16.), Jurado (35.), ill. Rubén (25.), Colunga (42.), Fuego (53.)

Numancia-Almería 2-1 (1-1)


Gól: Del Pino (19.), Goiria (52.), ill. Solari (11)
Kiállítva: Barkero (68., Numancia)

Osasuna-Valladolid 3-3 (2-0)


Gól: Dady (17., 57.), Nekounam (43.), ill. Goitom (60., 65.), Ogbeche (85.)


Vadócz Krisztián nem kapott szerepet a hazaiaknál.

Racing Santander-Athletic Bilbao 1-1 (0-0)


Gól: Colsa (83.), illetve Yeste (49.)

Kiállítva: Orbaiz (76., Bilbao)



Szombati eredmények:

Barcelona-Valencia 4-0
Villarreal-Getafe 3-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik