Élet-Stílus

A lefújás előtt dőlt el a német csúcsrangadó

Luca Toni 92. percben szerzett góljával a Bayern München 2-1-re legyőzte a listavezető Hoffenheim csapatát a Bundesliga 16. fordulójának rangadóján.

A szezon előtt nyilán kevesen számítottak arra, hogy az újonc Hoffenheim listavezetőként lép pályára Münchenben a 16. forduló nyitómérkőzésén.

Márpedig ez volt a helyzet, a „kiscsapat” – amely magyar légiósát, Lőw Zsoltot ezúttal is a kispadon jegelte – 15 forduló alatt 34 pontot szorgoskodott össze, hárommal többet, mint a címvédő, a rangadó előtt második helyen álló Bayern München.

Ráadásul a Hoffenheim szerezte a legtöbb gólt a mezőnyben – a péntek esti meccs előtt 40-nél tartott. Az Allianz-Arénában sem feltartott kezekkel lépett pályára. Bár az első félidőben gólt egyáltalán nem, és helyzetet is keveset láthattunk, ettől még igaz, hogy mind a két csapat nagy tempóban, nyílt sisakkal futballozott – a 69 ezres közönség aligha unatkozott.

Kiváló meccset játszott a két csapat (MTI/EPA)

Kiváló meccset játszott a két csapat (MTI/EPA)

A szünet után a háló is megzörrent, a 49. percben Ibisevic (ki más?) Hoffenheimnek szerezte meg vezetést: Weis jobboldali beadását követően 8 méterről a jobb alsó sarokba terelte a labdát, és ezzel meglőtte szezonbeli tizennyolcadik találatát.

A folytatásban sem állt le a Hoffenheim, ám hamarosan észbe kapott a Bayern, átvette a játék irányítását, és 60. percben egy szerencsés góllal egyenlített. Lahm szerzett labdát a vendégtérfél közepén, egészen a tizenhatosig vezette azt, majd lőtt – a labda pedig egy védőt érintve a jobb felsőben kötött ki.

A hátralévő időben mind a két csapat hajtott a győztes gólért.
Vendégrészről a csereként beállt Salihovic puskázta el a „meccslabdát”, hiába került nagy helyzetbe, nem tudott kifogni Rensingen, átellenben pedig Toni fejelt ziccerben fölé.
Az olaszok világbajnok támadója egyébként végig aktívan, veszélyesen futballozott, csakhogy a kaput nem találta el…

Luca Toni döntött (MTI/EPA)

Végül Luca Toni döntött (MTI/EPA)

A 92. percben – amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent – mégis ő döntötte el a pontok sorsát. A menteni igyekvő, Klosénak becsúszó Ibertsbergertől ajándékba kapott labdát 11 méterről küldte a hálóba. Győzelmével a Bayern München pontszámban utolérte Hoffenheimet, ám a a csodaújonc jobb gólkülönbségének köszönhetően továbbra is az élen áll.

Bundesliga, 16. forduló:
Bayern München-1899 Hoffenheim 2-1 (0-0)
München, Allianz-Arena, 69 ezer néző. V.: Meyer
Gól: Lahm (60.), Toni (92.), ill. Ibisevic (49.)
Bayern: Rensing – Oddo, Lucio, van Buyten, Lahm – Van Bommel, Zé Roberto – Schweinsteiger (Borowski, 61.), Ribery – Toni, Klose. Vezetőedző: Klinsmann.
Hoffenheim: D. Haas – Beck, Jaissle, Compper, Ibertsberger – Weis, Luiz Gustavo, Carlos Eduardo – Obasi (Salihovic, 74.), Ibisevic, Ba (Vorsah, 92.). Vezetőedző: Rangnick.

Szombat:
Schalke 04-Hertha BSC, 15:30 ó
Eintracht Frankfurt-VfL Bochum, 15:30
Karlsruhe-Werder Bremen, 15:30
Energie Cottbus-VfB Stuttgart, 15:30
Arminia Bielefeld-Borussia Dortmund, 15:30
Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen, 15:30

Vasárnap:
VfL Wolfsburg-Hannover 96, 17:00
1. FC Köln-Hamburger SV, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik