Élet-Stílus

Felbontották Hildebrand szerződését

Timo Hildebrand, a Valencia német kapusa közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal. Egyelőre nem tudni, hogy a portás hol folytatja a pályafutását, volt egyesületénél úgy tudják, hogy már megállapodott leendő munkaadójával.

Véget ért Timo Hildebrand kálváriája a Valencia együttesénél. A 29 éves kapus tavaly nyáron került a spanyol csapathoz, de rejtélyes okokból a csapat egyik trénerénél sem tudta beverekedni magát a kezdőtizenegybe. A Valencia egy szűkszavú közleményben jelentette be a szerződésbontást. “A legjobbakat kívánjuk neki” – olvasható áll a spanyol klub hivatalos honlapján.

A spanyolok egyesület alelnöke és sportigazgatója már pénteken közölte, hogy Hildebrand ingyen távozhat, annak ellenére, hogy a szerződése 2010-ig júniusáig kötötte a klubhoz. A felek csütörtökön állapodtak meg abban, hogy elválnak az útjaik.

Visszatér a Bundesligába? (MTI/EPA)

Visszatér a Bundesligába? (MTI/EPA)

Hildebrand a napokban a vezetőedzőjével, Unai Emery-vel, és a kapusedzővel ült le tárgyalni. A megbeszélés kézzel fogható eredmény nélkül zárult, a németnek semmi esélye nem volt arra, hogy visszaküzdje magát a Valencia kezdőcsapatába. Hildebrand legutóbb augusztus 24-én, a spanyol Szuperkupa visszavágóján állt a kapuban, akkor a csapata 4-2-re kikapott a Real Madridtól.

A Bundesliga éllovasa, a Hoffenheim állítólag szívesen vinné a rutinos, a korábban a válogatottba is behívott kapust, de az 1. FC Köln és a Borussia Dortmund is kinézte magának az egykori stuttgarti hálóőrt. A spanyol lapok mindenesetre már tudni vélik, hogy a portás már megállapodott leendő klubjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik