Élet-Stílus

Új albummal jelentkezik Gerendás Péter

Bartók országában címmel pénteken új lemeze jelenik meg Gerendás Péternek. A gitáros-énekes-zeneszerzőnek ez már a 12. albuma.

„A címadó dal azt az értékrendválságot fejezi ki, amelyben ma Magyarországon élünk. Elkeserítőnek tartom, hogy míg régen a magyar kultúrában, a közéletben az igényes és maradandó alkotások számítottak, a valódi művészek voltak a sztárok, manapság a rovarevő celebek lettek azok. Ez nincs így rendjén” – fejtette ki Gerendás Péter. Reméli, hogy az igénytelenséggel, az obszcenitással előbb vagy utóbb telítődnek az emberek, és a dolgok visszaállnak egy normális szintre.

„Az új albumon arányban áll a líra és a humor, kiegészíti egymást a kétféle hangulat. Az egyik kedvenc dalom, a swinges Nagykörút című dal kifejezetten vidám, a régi big bandek hangulatát idézi. Egyébként ez az egyetlen szám a lemezen, amelynek nem én, hanem Wolf Péter írta a zenéjét, a többi zene és szöveg tőlem származik” – jegyezte meg.

Az új Gerendás-albumon (mint az előző hármon) ismét a zenész fia, a rendkívül tehetséges, 11 éves Dani dobol. A Bartók országában című lemez bemutató koncertje április 18-án lesz a fővárosi Thália Színházban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik