Élet-Stílus

Manchesterbe csábítják Podolskit

A Bayern München német támadója már többször elmondta, hogy szeretne egy olyan csapathoz szerződni, ahol állandó játéklehetőséget kapna. Jelentkezőkben nincsen hiány, a napokban egy újabb nagyágyú érdeklődött Lukas Podolski iránt.

A német válogatottból kirobbanthatatlan fiatal támadó elvágyódik a Bayernből. Leginkább azt sérelmezi, hogy alig kap lehetőséget a támadósorban, amelyben a tréner, Jürgen Klinsmann – korábbi ígéretei ellenére – inkább Miroslav Klose és az olasz Luca Toni szerepeltetését favorizálja, míg ő jobbára a kispadot koptatja.

Egyre valószínűbb, hogy már januárban továbbállhat a támadó, akit a szerződése 2010-ig köt a bajorokhoz. A Bayern vezetői és Jürgen Klinsmann már többször elmondta, hogy nem szívesen válnának meg Podolskitól, de a napokban az egyesület elnöke már arról beszélt, hogy hajlandó lenne – természetesen súlyos milliókért – eladni a 60-szoros válogatott játékost.

A kapitány bizalmát a válogatottban gólokkal hálálja meg (MTI/EPA)

A kapitány bizalmát a válogatottban gólokkal hálálja meg (MTI/EPA)

„Ha nem érzi jól magát a csapatnál, akkor nincs sok értelme megtartani” – nyilatkozta Franz Beckenbauer. A bajorok szép összeget kereshetnének Podolskin, hiszen a napokban a Manchester City is bejelentkezett. Az angol együttes új tulajdonosai már a januári átigazolási időszakban szeretnék megerősíteni a keretet, és sajtójelentések szerint erre 243 millió eurót fordíthat a szakmai stáb.

A német támadó mellett a City képviselői olyan sztárokat szemeltek ki, mint Torres (Liverpool), Villa (Valencia) vagy éppen Kaká (AC Milan). A Juventus olasz portásáért, Gianluigi Buffonért 75 millió eurót ajánlottak a manchesteriek, de a rutinos portás már jelezte, hogy esze ágában sincsen otthagyni a Juventust.

ukrán középpályás igazolt a bayern?

A Bild am Sonntag információi szerint Anatolij Timoscsuk már Münchenben van, ahol az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon vesz részt. A Zenit Szentpétervár ukrán játékosáért állítólag 15 millió eurót fizetett a Bayern. A védekező középpályás poszton jelenleg Marc van Bommel és Zé Roberto szerepel, de mind a két játékosnak lejár a szezon végén a szerződése a bajoroknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik