Élet-Stílus

A United nyerte a manchesteri derbit

Rooney góljával a bajnoki címvédő megverte a városi riválist a vártnál sokkal egyoldalúbb összecsapáson. Az Aranylabdát kedden bezsebelő Cristiano Ronaldónak nem ment a játék, sőt a hajrában egy buta szabálytalanság miatt pirosat kapott. A londoni derbin az Arsenal idegenben fordított a Chelsea ellen.

A manchesteri rangadó első félidejében egyetlen egy helyzete nem volt a Citynek, igaz a vendégek sem brillíroztak. A hazai kaput védő Joe Hart ritka gyenge napot fogott ki, sorozatban pattantak ki róla a labdák az első félidőben, egy ideig a védőtársak kisegítették, vagy a United játékosai lepődtek meg a váratlan lehetőségen. Fletcher például öt méterre a kaputól rúgott egy jókora luftot.

A Citynek így sem sikerült kihúznia kapott gól nélkül az első félidőt, egy összevissza pattogó labdára Carrick csapott le, a lövését bravúrosan védte Hart, a kipattanót viszont Rooney játszi könnyedséggel bepasszolta.

Rossz napja volt az Aranylabda-várományosnak (MTI/AP)

Rossz napja volt az Aranylabda-várományosnak (MTI/AP)

A fordulás után sem mutatott semmit a City, Robinho mintha pályán sem lett volna. A bajnokcsapat is a vártnál gyengébben muzsikált, Cristiano Ronaldónak semmi nem akart összejönni, ráadásul a szemmel láthatóan frusztrált portugál szándékos kezezésért megkapta a második sárga lapját. Amúgy már akkor nem is kellett volna a pályán lennie, mivel az első figyelmeztetés után megtapsolta a bírót, amiért rögtön megkaphatta volna a másodikat.

A 68. perctől emberhátrányban futballozó United beállt kivédekezni a sovány előnyt, de a City játékosai továbbra is csak szenvedtek. Maradt az igazságos eredmény, amellyel a bajnok hat pontra megközelítette az egy meccsel többet játszó listavezető Chelsea-t.

A londoniak pár órával később ismét elléphettek volna kilenc pontra, és sokáig úgy is tűnt, hogy legyőzik az Arsenalt a londoni rangadón. Az első félidőben Djourou öngóljával, megérdemelten szerzett vezetést a Chelsea, de van Persie a fordulás után három perc alatt megfordította az összecsapást.

Premier League, 15. forduló:
Manchester City-Manchester United 0-1
Gól: Rooney (42.)
Kiállítva: C. Ronaldo (68., Manchester United)

Portsmouth-Blackburn Rovers 3-2
Gól: Crouch (49.), Defoe (53.), Davis (79.), illetve Derbyshire (62.), Tugay (67.)

Tottenham Hotspur-Everton 0-1
Gól: Pienaar (51.)

Chelsea-Arsenal 1-2
Gól: Djourou (30., öngól), illetve van Persie (59., 62.

Szombati meccsek:
Aston Villa-Fulham 0-0
Middlesbrough-Newcastle United 0-0
Stoke City-Hull City 1-1
Sunderland-Bolton Wanderers 1-4
Wigan Athletic-West Bromwich Albion 2-1

Hétfői meccs:
FC Liverpool-West Ham United 21 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik