Élet-Stílus

Robinho kipakolt: „váltópénz voltam a Realnál”

Robinho, a Manchester City brazil labdarúgója elmondta, szerinte a Real Madrid úgy kezelte őt, mint egy váltópénzt, csak azért kellett a spanyol klubnak, hogy megszerezze Cristiano Ronaldót, a Manchester United portugál sztárját.

„Nagyon kellemetlen volt az egész, rendkívül rosszul éreztem magam. Csak a csere miatt volt szükség rám, hogy a Real Madrid megszerezze Cristiano Ronaldót” – nyilatkozta Robinho, aki szeptemberben búcsút intetett a királyiaknak; brit rekordnak számító 32,5 millió fontért igazolt le az angol Manchester City.

A 23 éves brazil játékos négyéves szerződést kötött új együttesével, amelynél egy zsák pénzt, hetente 193 ezer eurót keres, de azt mondta, hogy nem a pénzért jött Angliába.

„Volt egy sor ajánlatom, mehettem volna például Japánba, vagy máshová, ahol jóval többet kaptam volna, ha egyedül ez érdekelne” – mondta a Daily Express című lapnak. Robinho egyébként majdnem a Chelsea-ben kötött ki, csakhogy a londoni klub elszúrta az üzletet – legalábbis Robinho szerint.

Rosszul érezte magát madridban (MTI/EPA)

Rosszul érezte magát Madridban (MTI/EPA)

„Minden oké lett volna, de a Chelsea feldühítette a Real Madrid vezetőit azzal, hogy a nevemmel ellátott mez fotóját feltette a honlapjára azelőtt, hogy a klubok megállapodtak volna.
Ezután a madridiak már nem akartak eladni a Chelsea-nek, már csak azért sem, mert nem akarták velem erősíteni az egyik Bajnokok Ligája-riválisukat” – jegyezte meg a támadó, aki szerint a Manchester City hamarosan nagy klub lehet.

„Most kiscsapatnak tartanak minket, de ki tudja, hogy mi lesz két-három esztendő múlva… Évekkel ezelőtt a Chelsea is kis klub volt, most meg a legjobbak között emlegetik. A futballban bármi megtörténhet” – így a City mezében eddig 11 bajnoki meccsen nyolc gólt szerző brazil.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik