Élet-Stílus

Podolski búcsút int a Bayernnek

Lukas Podolski kijelentette: a januári átigazolási szezonban távozni akar a Bayern München labdarúgócsapatától. Bastian Schweinsteigert a Real Madrid vinné.

„Meghoztam a döntést, a télen el szeretném hagyni a klubot, a szándékomról már tájékoztattam a vezetőket” – jelentette ki a 23 éves játékos, aki a válogatottban 60 meccsen 31 gólt szerzett, a Bayern Münchenben viszont adós az eredményes futballal – igaz, kevés lehetőséget kap a bizonyításra.

Lukas Podolski 2006 nyarán, 10 millió euróért érkezett az 1. FC Kölntől. A bajor klubnál eltöltött első szezonjában négy, a következőben öt gólig jutott a bajnokságban, míg a most futó szezonban – többnyire csereként játszva – három találatnál jár.

Elbúcsúzna a bajoroktól (MTI/EPA)

Elbúcsúzna a bajoroktól (MTI/EPA)

Mindezek ellenére a Bayern München, főleg Jürgen Klinsmann vezetőedző nem szívesen válna meg tőle. Podolski szerződése egyébként 2010 nyarán jár le.

Nyilván az is közrejátszik a távozási szándékában, hogy a müncheniek csatárt igazoltak: januártól márciusig kölcsönbe megszerezték az amerikai válogatott Landon Donovant. Így pedig a lengyel származású támadónak vélhetően az eddigieknél is kevesebb játékidő jutna.

Schweinsteigerre hajt a Real

Bastian Schweinsteiger is búcsút inthet a bajoroknak. A középpályásra az AC Milan és a Juventus mellett a Real Madrid is szemet vetett. Lapértesülések szerint a spanyol klub képviselői már fel is vették a kapcsolatot a játékos ügynökével. Valószínűsíthető, hogy Schweinsteiger tavasszal még a német rekordbajnokot erősíti, és nyáron vált csak klubot. A szezon végén ugyanis lejár a Bayernnel kötött szerződése, azaz szabadon igazolható lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik