Élet-Stílus

Idegenben is tud nyerni a Roma

A tavalyi bajnoki pontvadászat ezüstérmese a 13. fordulóban szerezte meg első hármasát vendégként. Az AS Roma a Lecce otthonából hozta el a pontokat, de még mindig a kiesőzóna közelében tanyázik. A másik római együttes ismét botlott, a Napoli a 95. percben bukott el két pontot.

Francesco Totti kisebb sérülése ellenére az AS Roma kezdőjében kapott helyet, és sokadszorra bebizonyosodott, hogy vele sokkal erősebb a fővárosi együttes. A csapatkapitány a 10. percben kihagyhatatlan helyzetbe hozta Vucsinicset, aki közelről nem is hibázott, és megszerezte mindössze második bajnoki találatát.

A folytatásban kénye-kedve szerint uralta a játékot a Roma, és a szünet előtt egy szögletet követően megduplázta előnyét a vendégcsapat. A Lecce védői röviden tisztázták, Brighi megpattanó lövését Juan közvetlen közelről bekotorta a hálóba. A második félidőben Totti végleg eldöntötte az összecsapást: a csapatkapitány pimaszul átemelte egy kontra végén a kapujából kimerészkedő hazai kapust.

Tottiék könnyedén hozták el a három pontot (MTI/EPA)

Tottiék könnyedén hozták el a három pontot (MTI/EPA)

A hátralévő percekben már nem erőltette annyira a gólszerzést a fővárosi alakulat, a Lecce pedig a harmadik találat után beletörődött a sorsába. Győzelmével 14 pontos a Roma, ám még így is a tabella alján, egészen pontosan a 15. helyen szerénykedik Luciano Spalletti csapata.

A múlt héten elvert városi rivális ismét értékes pontokat hullaj- tott, de maradt az élbolyban a Lazio. Milito révén a vendég genovaiak szerezték vezetést, és csak óriási mázlival, egy kapitális kapushiba után mentett legalább egy pontot a római csapat. A Reggina és a Sampdoria otthon, a Siena idegenben győzött, a Palermo és a Cagliari pedig a hajrában lőtte be egyenlítő gólját.

Serie A, 13. forduló:
Bologna-Palermo 1-1
Gól: Di Vaio (20.), illetve Succi (92.)

Chievo-Siena 0-2
Gól: Galloppa (83., 11-esből), Maccarone (88., 11-esből)

SS Lazio-Genoa 1-1
Gól: Dabo (80.), illetve Milito (69.)

Lecce-AS Roma 0-3
Gól: Vucinic (11.), Juan (38.), Totti (49.)

Napoli-Cagliari 2-2
Gól: Hamsik (9.), Lavezzi (85.), illetve Lopez (56.), Conti (95.)

Reggina-Atalanta 3-1
Gól: Cozza (10.), Corradi (21., 79.), illetve Doni (94.)

Sampdoria-Catania 3-0
Gól: Bellucci (6.), Cassano (62., 91.)

Később:
Torino-AC Milan 20:30 ó

Szombaton játszották:
Internazionale-Juventus 1-0
Fiorentina-Udinese 4-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik