Élet-Stílus

Garay és Hatton is elverte ellenfelét

Kiütéses győzelemmel tartotta meg az IBO szervezetnél kisváltósúlyban őrzött világbajnoki övét a brit Ricky Hatton. Erdei Zsolt korábbi kihívója, a jelenlegi WBA félnehézsúlyú bajnok Hugo Hernan Garay a német közönségkedvenc Jürgen Brähmert verte laposra.

A szombat éjjel Las Vegasban két kisváltósúlyú sztár, Ricky Hatton (45 győzelem – 1 vereség) és Paulie Malignaggi (25 győzelem – 2 vereség) küzdött meg egymással. A mérkőzés végig a brit sztár szájíze szerint zajlott, hisz munkatempójával nem tudott mit kezdeni az egyébként extragyors, és technikás Malignaggi.

Így aztán az amerikai hiába tett meg mindent, és vitt be néhány tiszta találatot, még csak le sem tudta lassítani ellenfelét. Malignaggi legtöbbször, vagyis túl sokszor fogással próbálkozott, ám Hatton számtalanszor betalált, és nem egyszer megcsípte versenytársát.

A menetek múlásával egyre világosabbá volt, hogy Hattonra nincs és nem is lesz hatással Malignaggi szúnyogcsípés-erejű ütése, így Buddy McGirt a 11. menet elején feladta a kilátástalan küzdelmet. Paulie Malignaggit mindez annyira sértette, hogy nekiment saját edzőjének.

Garay esélyt sem hagyott ellenfelének (MTI/EPA)

Garay esélyt sem hagyott ellenfelének (MTI/EPA)

Hugo Hernan Garay (32 győzelem – 3 vereség), a jelenlegi WBA félnehézsúlyú bajnok szombat este az Universum Box-Promotion rostocki profiboksz gáláján Jürgen Brähmer ellen lépett ringbe. A félnehézsúly egyik legerősebb, legjobb állóképességű ökölvívója sok volt a vitán felül tehetséges német bokszolónak, hisz elég egyoldalú csatává fajult a két bunyós küzdelme.

Brähmer az elején még megpróbálta keményen tartani a ring közepét, ám később kénytelen volt körbe-körbe mozogni, miközben mindkét harcos kemény ütéseket helyezett el a másikon. A német reménység a 4. körben került némileg fölénybe, de Garay a következő menetben már vissza is vette az irányítást. A 6. menetben Brähmer ismét megpróbált odaállni az argentin elé, de Garay visszaverte őt, miközben a meccs egyre inkább hasonlított egy brutális háborúra.

A mérkőzés hátralevő részében Brähmer már csak a nagy ütésére hegyezte ki az ökölvívását, miközben számolatlanul kapta a pofonokat. A végeredmény egyhangú címvédő siker, 118-110, 117-112, 116-115 arányban. Utóbbi pontozáson már nevetni sem lehet, hisz Garay végig gyorsabb volt, sokkal többet talált, mint a keményeket ütő, ám a menetek múlásával egyre jobban lelassuló Brähmer.

Ez volt Garay első címvédő mérkőzése, amióta nyáron, Juri Barashian legyőzésével megszerezte a betöltetlen övet. Az argentin ökölvívó harmadik alkalommal bokszolt Németországban, de csak először nyert meccset. Mint ismert, 2004-ben és 2005-ben a WBO bajnok Erdei Zsolt legyőzte őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik