Élet-Stílus

Rooney és Beckham kimaradt a keretből

Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a keretét a németek elleni, szerdai barátságos mérkőzésre. David Beckham, Wayne Rooney és Rio Ferdinand kimaradt, három fiatal viszont először kapott lehetőséget.

Keményen, egy külön erőnléti edzővel dolgozott David Beckham, ám mégsem lesz ott a németek elleni barátságos válogatott meccsen. A Los Angeles Galaxy középpályására nem számít szerda este (20.45 ó Sport1) Fabio Capello. A szakember szerint az utolsó tétmeccsét október végén játszó Beckham még nincs olyan erőnléti állapotban.

A sztárnak így várnia kell még, hogy befogja az örökranglistát vezető legendás Bobby Moore-t, aki pályafutása során 108. alkalommal húzhatta fel az angol címeres mezt.

Kísérletezik Capello a németek ellen (MTI/EPA)

Kísérletezik Capello a németek ellen (MTI/EPA)

A tengerentúli légiós nem az egyetlen nagy név, aki ezúttal nem kapott meghívót: Wayne Rooney és Rio Ferdinand sem játszik az ősi rivális ellen. A támadónak a vádlija sérült, míg a langaléta védő háta rakoncátlankodik. Mind a ketten hiányoztak a Manchester United szombati bajnokijáról, amelyet a címvédő így is 5-0-ra megnyert az újonc Stoke City ellen.

A Chelsea-ből Ashley és Joe Cole is otthon marad, akárcsak a kisebb sérüléssel bajlódó Emile Heskey (Wigan). Capello az ismert nevek helyett három újoncot hívott meg a Nationalelf ellen: Curtis Davies, Gabriel Agbonlahor (mindkettő Aston Villa) Michael Mancienne (Wolverhamtpon Wanderers) is először húzhatja fel a címeres mezt, amennyiben az olasz tréner pályára küldi őket.

Az angol keret
Kapusok: David James (Portsmouth), Joe Hart (Manchester City), Scott Carson (West Bromwich)

Védők: Wayne Bridge, John Terry (mindkettő Chelsea), Curtis Davies (Aston Villa), Glen Johnson (Portsmouth), Joleon Lescott (Everton), Michael Mancienne (Wolverhampton), Micah Richards (Manchester City), Matthew Upson (West Ham)

Középályások: Gareth Barry, Ashley Young (mindkettő Aston Villa), Michael Carrick (Manchester United), Stewart Downing (Middlesbrough), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Theo Walcott (Arsenal), Shaun Wright-Phillips (Manchester City)

Támadók: Gabriel Agbonlahor (Aston Villa), Darren Bent (Tottenham), Peter Crouch, Jermaine Defoe (mindkettő Portsmouth)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik