Élet-Stílus

Hajnal varázsolt a Frankfurt ellen

Hajnal Tamás kiváló játékkal járult hozzá a Dortmund sima győzelméhez, és Dárdai Pál, valamint Lőw Zsolt együttese is nyert a Bundesliga 13. fordulójában.

Hajnal Tamás vezetésével a Borussia Dortmund simán, 4-0-ra verte a vendég Entracht Frankfurtot. A magyar válogatott középpályás – aki végigjátszotta a találkozót – csapata legjobbja volt, mind a négy gólban főszerepet vállalt: hármat előkészített, míg egyszer maga is betalált. (A 18. percben egy gyors kontratámadás végén 12 méterről helyezett a bal alsó sarokba, ezzel lett 2-0). Hajnal így már három találatnál és öt góltérő átadásnál jár a Bundesliga most futó szezonjában.

Hajnal nyerőember volt (MTI/EPA)

Hajnal nyerőember volt (MTI/EPA)

Dárdai Pál csapata, az előző fordulóban a Hoffenheimet legyőző Hertha BSC is begyűjtötte a három pontot, miután hazai pályán két vállra fektette a Hamburgot. A vendégek Petric ollozós góljával ugyan előnybe kerültek, de a berliniek a második félidő elején három perc alatt eldöntötték a meccsét. A 32 esztendős magyar labdarúgó az elsőtől az utolsó percig a pályán volt.

Lőw Zsolt ugyanakkor még a kispadra sem ülhetett le, igaz, a Hoffenheim nélküle is legyőzte a vendég Wolfsburgot. A hazaiak részéről Ibisevic ismét betalált.

A bosnyák támadónak ez volt a 14. góla a szezonban, másfelől: a tizedik bajnoki meccsén volt eredményes, s ez mindenképpen dicséretes, tekintve, hogy a 13. fordulónál tart a Bundesliga.

A „farkasok” egyébként tapadtak a remeklő újoncra, kétszer is egyenlítettek, ugyanakkor Obasi 69. percben esett találatára már nem tudtak válaszolni.

A Bayern München már két góllal is vezetett, és úgy tűnt, begyűjti a pontokat a Mönchengladbach vendégeként, de a hazaiak a hajrában három perc alatt kétszer is betaláltak, ezzel legalább az egyik pontot megmentették. A tabella harmadik helyén álló bajor csapat nem először járt így: a 7. fordulóban, a VfL Bochum ellen is kétgólos előnyt adott le a hajrában.

A forduló rangadóján a Leverkusen nem követte el ezt a hibát, így megőrizte vezető helyét. A „gyógyszertáraiak” Kiessling és Helmes góljaival a szünetben 2-0-ra vezettek a Schalke ellen, és a 67. perctől emberelőnyben játszó gelsenkircheniek erejéből csak a szépítésre futotta. Asamoah 2-1-nél ugyan betalált, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. Más kérdés, hogy Kuranyi – érvényes – gólja is igencsak „gyanús” volt.

Bundesliga, 13. forduló:
Bayer Leverkusen-Schalke 04 2-1 (2-0)
Gól: Kiessling (30.), Helmes (41.), ill. Kuranyi (85.)
Kiállítva: Castro (67. Bayer Leverkusen)

Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt 4-0 (3-0)
Gól: Subotic (5., 26.), Hajnal (18.), Felipe Santana (69.)

Borussia Mönchengladbach-Bayern München 2-2 (0-1)
Gól: Friend (79.), Bradley (81.), ill. Toni (21.), Ribéry (65., 11-esből)

Energie Cottbus-Karlsruhe SC 1-0 (0-0)
Gól: Jelic (80.)

Hertha BSC-Hamburger SV 2-1 (0-1)
Gól: Cicero (46.), Domowtschijski (49.), ill. Petric (12.)

1899 Hoffenheim-VfL Wolfsburg 3-2 (2-2)
Gól: Ibisevic (23.), Carlos Eduardo (37.), Obasi (69.), ill. Grafite (27.), Dzeko (41.)

VfB Stuttgart-Arminia Bielefeld 0-0

Pénteken játszották:
Hannover 96-VfL Bochum 1-1

Vasárnap:
Werder Bremen-1. FC Köln, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik