Élet-Stílus

A Milan ráfaragott a kihagyott helyzetekre

Az AC Milan - egy 93. percben kapott gól miatt - két pontot hagyott Leccében a Serie A 11. fordulójában, így nem tudta megőrizni vezető helyét a tabellán.

A forduló előtt listavezető AC Milannak nyernie kellett volna a Lecce otthonában, hogy az Udinese csapatát vasárnap délután legyőző Intertől visszavegye az első helyet. A feltételes módból kiderül, nem járt sikerrel, holott végig uralta a találkozót, ám sorra kihagyta a kihagyhatatlannak tűnő lehetőségeit.

Ezzel együtt a 79. percben az ötödik bajnoki gólját jegyző Ronaldinho révén előnybe került: a brazil támadó a nem sokkal korábban csereként beálló Pato passzából estében lőtt a kapu közepébe. Már sínen volt a Milan, ám a 93. percben, egy felívelt szabadrúgás után egyenlített a Lecce – Andrea Esposito csúsztatott a bal alsó sarokba.

Emiatt a Milannak négy győztes bajnoki találkozó után ezúttal be kellett érni a döntetlennel, így a címvédő Interé az első hely, a milánói piros-feketék pedig holtversenyben a Napolival második helyen állnak a tabellán.

Korai volt az öröm (MTI/EPA)

Korai volt az öröm (MTI/EPA)

„Csalódott vagyok, amiért nem sikerült betalálnom. Sajnos a befejezéseknél pontatlan voltam. Természetesen rosszul érint bennünket, hogy nem tudtuk megtartani az első helyet, de innentől kezdve már csak a következő meccsre gondolunk” – így a helyzetek kihagyásában leginkább jeleskedő Marco Borriello.

Serie A, 11. forduló:

Lecce-AC Milan 1-1 (0-0)
Gól: Esposito (93.), ill. Ronaldinho (79.)

Korábbi eredmények:
Catania-Cagliari 2-1
Chievo-Juventus 0-2
Fiorentina-Atalanta 2-1
Genoa-Reggina 4-0
Inter-Udinese 1-0
Lazio-Siena 3-0
Napoli-Sampdoria 2-0
Bologna-AS Roma 1-1
Torino-Palermo 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik