Élet-Stílus

Káoszt okoz az Alitalia sztrájkja

Kaotikus állapotok uralkodtak hétfőn este az olaszországi repülőtereken, miután az Alitalia dolgozóinak egy része hétfőn előzetes bejelentés nélkül 24 órás sztrájkot hirdetett meg és este 18 órakor letette a munkát. A dolgozók így akarnak nyomatékot adni nemtetszésüknek a jövőbeli új tulajdonos, az olasz CAI befektetési csoport munkaszerződéseit illetően.

A CAI a múlt hónapban tett kötelező ajánlatot a társaság bizonyos részeinek a megvásárlására, illetve az adósságok átvállalására, az ajánlat november végéig érvényes. A csoportnak a munkaszerződésekkel kapcsolatos elképzeléseit kilenc szakmai szervezet – amelyek a pilóták, illetve a légi személyzet többségét tömörítik – elutasította, s új tárgyalásokat kezdeményezett a CAI képviselőivel.

A káosz többek között amiatt alakult ki, hogy az Alitalia sztrájkoló dolgozói nem engedték a gépekhez a pilótákat és a légi kísérőket, akik korábban nem támogatták az Alitalia teljes megbénításának a tervét. Arról döntöttek, hogy november 25-étől májusig 15 sztrájknapot tartanak, a hétfői vadsztrájktól azonban elhatárolták magukat.

A sztrájk miatt rengeteg járatot kellett törölni, csupán Róma Fiumicino repülőterén 95-öt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik