Élet-Stílus

Az MLSZ kiadta a Fradit kizárók névsorát

A futballszövetség (MLSZ) elküldte az FTC Pártolói Egyesületnek a klub élvonalból történt kizárásáról döntő fellebbviteli licencadó testület tagjainak nevét.

A Fővárosi Ítélőtábla az FTC Pártolói Egyesült által indított perben 2008. szeptember 16-án döntött jogerősen arról, hogy a a szövetségnek kötelessége kiadnia a Ferencváros élvonalbeli kizárásáról határozó fellebbviteli licencadó bizottság névsorát.

A nevek mellett egy levelet is küldött Elbert Gábor főtitkár, melyben külön felhívja a figyelmet a bírósági ítélet egy részére:
„A bíróság fontosnak tartja rögzíteni azt, hogy a jelen ítélet semmilyen módon nem jelent állásfoglalást abban a kérdésben, hogy a FTC kizárása jogszerű volt-e vagy sem, miként abban a kérdésben sem jelent állásfoglalást, hogy a sportszervezet valóban megfelelt-e a licencadás feltételeinek. A felperes – az FTC Pártolói Egyesült – felelőssége az, hogy a kiadni rendelt adatokkal visszaélésszerű joggyakorlás ne történjék.”

Az FTC első osztályú licencét a másodfokú licencadó bizottság 2006. július 13-án visszavonta, majd döntését megváltoztatva 17-én mégis újra megadta az indulási jogot. Ezt követően az MLSZ vezetősége feloszlatta a licencadó bizottságot, továbbá hatályon kívül helyezte annak határozatait. Az új fellebbviteli testület később úgy döntött, hogy nem adja meg az induláshoz szükséges licencet.

A Fővárosi Ítélőtábla 2006 decemberében helybenhagyta az elsőfokú bírósági döntést a Ferencvárosi TC kontra Magyar Labdarúgó-szövetség ügyben. Kimondta: az MLSZ szabályt sértett a licenceljárás során, és a testületet feloszlató határozatot, valamint az új testület licencet megtagadó határozatának megsemmisítését is jogerőre emelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik