Élet-Stílus

Benzema döntött, nyáron eligazol

Az Olympique Lyon támadója bejelentette, hogy a nyáron elhagyja a francia bajnokcsapatot. A Manchester Unitednál hiába reménykednek, Karim Benzema Barcelonában vagy a Real Madridnál folytathatja a pályafutását.

A francia válogatott csatárt az elmúlt két évben Európa számos élklubja megkörnyékezte, de a 20 éves játékos kitartott csapata mellett, és márciusban 2013-ig meghosszabbította a kontraktusát. A tavaszi szerződéshosszabbítással egy csapásra ő lett a francia bajnokság legjobban kereső futballistája.

Benzema akkor azt mondta, hogy nagyon jól érzi magát Lyonban. „Itt élek, és ebben a csapatban biztosított a fejlődésem” – nyilatkozta a 17-szeres francia válogatott. A helyzet azonban nem bizonyult tartósnak, hiszen a napokban egy televíziós műsorban már arról beszélt, hogy jövő nyáron távozik.

Jövőre már máshol ontja a gólokat? (MTI/EPA)

Jövőre már máshol ontja a gólokat? (MTI/EPA)

„A jövőm? Szeretem Spanyolországot. A következő szezonban Barcelonában vagy a Real Madridnál futballozom” – nyilatkozta Benzema, akiért a katalánok több alkalommal bejelentkeztek. A Real is érdeklődött, de a hasztalan próbálkozások után inkább Cristiano Ronaldo megszerzésére összpontosítottak. A Manchester United is kitartó kérője volt Benzemának, Sir Alex Ferguson sokra tartja a fiatal franciát, ám idén nyáron végül Dimitar Berbatovot igazolták le.

A Lyon állítólag hajlik is arra, hogy nyáron elengedi a csapat legeredményesebb játékosát, ám az is biztosnak tűnik, hogy meg fogják kérni az árát. A francia bajnok már nyáron közölte, hogy 100 millió euróért válna csak meg Benzemától. Kérdéses, hogy ki áldoz ennyi pénzt az idei szezonban már 11 találatnál tartó támadóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik