Élet-Stílus

Materazzi markában az angol bulvárlapok

Bár idén kevés lehetőséghez jutott, az Internél és az olasz válogatottnál is mellőzött Marco Materazzi a pályán kívül sikert sikerre halmoz. Az angol újságok bánják.

Az olasz hátvéd rágalmazási pert indított az angol lapok ellen – már hármat megnyert. A háttérben természetesen a 2006-os berlini incidens áll.

A mára a futballfolklór részévé vált Zidane-Materazzi ügy kapcsán – a világbajnoki döntőben egy szóváltás után a francia irányító mellbe fejelte az olasz hátvédet – az angol lapok ugyanis kissé elhamarkodottan alkottak véleményt: a bulvárlapok rasszista beszólással gyanúsították az olaszt, aki állítólag egy terrorista fiának nevezte ellenfelét.

A két érintett, Materazzi és Zidane később cáfolták a hírt (az olasz Zidane nővérére tett epés megjegyzést), a francia csillag mondatai által igazolt Materazzi pedig nem volt rest.

A futballista becsületsértési pert indított, s miután kettőt megnyert – márciusban a The Daily Star, júniusban a The Sun maradt alul -, csütörtökön a The Daily Mail ellen is az ő igazát eredményezte a tárgyalás. A bíróság helyreigazításra és pénzbüntetésre ítélte a lapot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik