Élet-Stílus

Győztes Honvéd-rajt Montenegróban

Győzelemmel kezdte szereplését a Honvéd vízilabdacsapata az Euroliga második selejtezőkörében: Vad Lajos gárdája a hatcsapatos csoportban 17 góllal verte első ellenfelét, a görög Ethnikoszt.

A vártnál is jobban játszó magyar együttes és a hírnevét távolról sem igazoló görög csapat csapott össze az első párban a montenegrói kvalifikációs tornán, ahol csak a mérkőzés elején tudott érdemi ellenállást kifejteni az ellenfél.

Amint azt a helyszínről Novák Ferenc szakosztály-igazgató az MTI-nek elmondta, az első negyedben 2-1-re és 3-2-re még az Ethnikosz vezetett.

Nem sokkal később viszont hatalmasat változott a meccs képe, s csak a siker nagysága volt kérdéses. A “dominósoknál” nyolcan is eredményesek voltak, s az újoncok közül különösen a 16 éves Bátori Bence, illetve a régóta húzóembernek számító Szivós Márton remekelt, ők egyformán öt-öt gólt szereztek, de kitett magáért a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány, Molnár Tamás is, aki négyszer vette be a görögök kapuját.

A magyar kapuban a kétszeres ötkarikás aranyérmes Gergely István sziporkázott, akit a negyedik negyedben nagyszerűen helyettesített a háló előtt a 16 esztendős Lévai Márton.

Pénteken két alkalommal is vízbe száll a legutóbbi magyar bajnokság bronzérmese: pontosan délben játszik az orosz Szpartak Volgográddal, majd 18:30 órakor a vélhetően legerősebb csoportrivális, a házigazda Jadran Herceg Novi következik.

A hatosból az első kettő jut tovább, s kerül fel az Euroliga 16 csapatos főtáblájára.

Egerben is jól indult a mérkőzés, a 2-0-s egri vezetést azonban gyorsan kiegyenlítették a vendégek. Szécsi még ötméterest is hárított, Varga Zsolt jól lőtt távolról, de mégsem tudtak meglépni az ellenféltől a hazaiak.

A nagyváradiak szekerét a magyar pólósok tolták, Barát jól védett, Monostori 3, Zentai 2 találattal főszerepet vállalt a döntetlenben. Nyéki Balázs a hajrában kétszer is vezetéshez jutatta a vendéglátókat, de 17 másodperccel a vége előtt egy távoli megpattanó labda a magyar kapuban kötött ki.

Az egri alakulat pénteken a német Spandau 04 csapatával játszik 19:30-tól.

Euroliga, 2. selejtezőkör

F csoport, 1. játéknap:
Domino Honvéd–Ethnikosz (görög) 24-7 (5-3, 5-0, 8-1, 6-3)

H csoport, 1. játéknap:
ZF-Eger – Oradea (romániai) 9-9 (3-3, 2-2, 1-1, 3-3)
Góldobók: Varga Zs., Nyéki 3-3, Hárai, Feltham, Bárány 1-1, illetve Monostori 3, Zentai, Diaconu 2-2, Kádár, Baidoc 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik