Élet-Stílus

Új laptopjaitól vár csodát az Apple

Kedden mutatja be hivatalosan is az Apple új laptopjait, amelyek közt lesz 1000 dollár alatti darab is.

A Kalifornia állambeli Cupertinóban tartandó eseményen is a legfontosabb kérdés az ár, mivel a legtöbben úgy vélik, az Apple az alsó kategóriás laptopok vevői felé nyit, és olcsóbban fogja adni új modelljeit. Kering a neten több más pletyka is: fémborítást kap az új MacBook, bővül a típusválaszték, valamint az is, hogy az Apple új gyártási technológiát vezet be, azaz egyetlen alumíniumtömbből fogják kiforgácsolni a hordozható gépek burkolatát.

Egyes amerikai lapértesülések szerint a kereskedők már megkapták az új árlistát ezek szerint a legolcsóbb modell mindössze 800 dollár lesz; sőt az eddigi 8 helyett 12 típusból lehet majd választani.

Az Apple nem rövid, közel 20 esztendős hordozható gép történelmet tud felmutatni. Első gépüket 1988-ban mutattál be. Ez volt a Macintosh Portable fantázianevű gép, amit mellesleg a 17. legrosszabb technológiai terméknek választottak korábban. A hosszú notebook történet során inkább a sikerek jellemzőek és jelenleg a cég bevételeinek közel 30 százalékát teszik ki a noteszgépek eladásai.

Apple laptop sztori 1.

Apple laptop sztori 1.

A technikai részleteket illetően is megjelent néhány találgatás az új gépekről. A várakozások szerint a MacBook esetében ezek 2.5 GHz vagy a 2.6 GHz-es processzort kapnak és MacBook Pronál pedig a 2.8 GHz-es teljesítményt valószínűsítik. A memóriát illetően, miután a jelenlegiek 2GB RAM-mal vannak ellátva, kivétel a belépőszintű MacBook, így várhatóan az alap termék is megkapná ezt a memóriamennyiséget, míg a MacBook Pro-t bővítik 4 GB-ig.

Apple laptop sztori 2.

Apple laptop sztori 2.

A gyors megjelenés a jelek szerint piaci szempontokból sem várhat tovább, miután az összes technológiai cég komolyan beszállt a tőzsdei rallyba. Az Apple részvények is meglehetős furcsa pályát írtak le az elmúlt néhány hétben és elveszttették egy hónappal korábbi értékük negyven százalékát, míg éves összehasonlításban 55 százalékkal érnek kevesebbet, mint tavaly ilyenkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik