Élet-Stílus

Megtréfálta Ronaldinhóékat a sereghajtó

A múlt heti bajnokverést nem követte újabb siker a bajnokságban: az AC Milan a tabella legalján szerénykedő Cagliari otthonában játszott gól nélküli döntetlent vasárnap este.

Az AC Milan együttese a bajnoki rajtnál alaposan beragadt, két vereséggel kezdte a szereplését, de azóta megtáltosodott. Sorozatban öt tétmeccsén diadalmaskodott a Carlo Ancelotti által dirigált gárda, ám vasárnap este a Cagliari meglepte a három aranylabdással (Sevcsenko, Kaká, Ronaldinho) kiálló ellenfelét. Sérülés miatt ugyanakkor hiányzott a milánóiaknál Pirlo, Nesta, Senderos, Borriello, Kaladze és Favalli.

A meccset a várakozásoknak megfelelően lendületesen kezdte a milánói vendégcsapat, sokkal többet birtokolták a labdát, az első komoly helyzetet mégis a vasárnapig pont nélküli Cagliari alakította ki ellenfele kapujánál. Fini beadása megpattant Jankulowskin, és a labda végiggurult a gólvonalon, mielőtt a Milan-játékosok felszabadítottak.

Elmaradt a Ronaldinho-varázslat (MTI/EPA)

Elmaradt a Ronaldinho-varázslat (MTI/EPA)

A vendégek sorozatban kerültek ziccerbe a Cagliari kapuja előtt, de Pato, Ambrosini, majd Gattuso is remek lehetőséget puskázott el. A hazai kiscsapat sem adta fel a támadásvezetést, és több alkalommal is alaposan megforgatták a nagynevű ellenfelük védelmét.

A fordulás után sem változott a játék képe, a Milan nagyon nyomott, de a Cagliari ritka támadásaiban is benne volt a gól. Carlo Ancelotti a második félidő közepén csapata gólképtelenségét látva kettős cserére szánta el magát. Pato és Ronaldinho helyére Sevcsenko, illetve Filippo Inzaghi érkezett. Gólt azonban az újonnan érkezettek sem lőttek, így maradt a gól nélküli döntetlen.

„Igazságos eredmény született” – értékelt a mérkőzés után Ancelotti. „Botorság lenne azt hinni, hogy minden meccsünket meg fogjuk nyerni. Ma este egy rendkívül elszánt ellenféllel ikszeltünk, úgyhogy nem aggódom. Hosszú a bajnokság, és mindenkinél be fognak csúszni kisebb-nagyobb botlások” – mondta a tréner.

Serie A, 6. forduló:
Cagliari-AC Milan 0-0

Korábbi eredmények:
Atalanta-Sampdoria 4-2
Chievo-Fiorentina 0-2
Genoa-Napoli 3-2
Juventus-Palermo 1-2
Reggina-Catania 1-1
Siena-AS Roma 1-0
Udinese-Torino 2-0
Internazionale-Bologna 2-1
SS Lazio-Lecce 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik