Élet-Stílus

Ribery és Vieira visszatér a válogatottba

A hosszú sérülésből felépült Patrick Vieira és Franck Ribery is meghívót kapott a románok elleni vb-selejtezőre készülő francia labdarúgó-válogatott keretébe.

Patrick Vieira és Franck Ribery ott lesz az október 11-i, románok elleni vb-selejtezőn, az Arsenal középpályása, Samir Nasri viszont biztosan nem lép pályára Constantán. A térdsérüléséből ugyan felgyógyult, de még nincsen tökéletes állapotban.

„Nagyon fontos, hogy Vieira velünk lesz, hiszen Európa egyik legjobb középpályásáról van, aki ha jó állapotban van, nélkülözhetetlen a számunkra” – nyilatkozta egyik visszatérőjéről Raymond Domenech, Franciaország szövetségi kapitánya.

Franck Riberyre nagy szükség lesz a románok ellen (MTI/EPA)

Franck Riberyre nagy szükség lesz a románok ellen (MTI/EPA)

Az Inter védekező középpályása május végén szenvedett combsérülést, és emiatt – bár ott volt a keretben – nem lépett pályára a nyári kontinensviadalon. Ribery az olaszok elleni, utolsó csoportmeccsen sérült meg a bokáján, és csak nemrég tért vissza. A Bayern München Lyon elleni Bajnokok Ligája-meccsén már kezdő volt, de a hajrában lecserélték.

„Jól mozgott, de még nem tud végigjátszani egy mérkőzését” – jegyezte meg a kapitány. Domenechet az Eb-kudarc (a franciák nem jutottak tovább a csoportjukból) után, júliusban megerősítették az állásában, de ahhoz, hogy stabil maradjon alatta a kispad, nem ártana győznie csapatával Romániában.

„Soha sem könnyű megfelelni egy ilyen selejtezősorozatban, kiváltképp, hogy új együttest építünk. Hiszem, hogy a romániai kirándulásunk után jó esélyünk lesz továbbjutásra” – magyarázta a szakvezető. A franciák mindenesetre nem rajtoltak valami jól a vb-selejtezőben: 3-1-ra kikaptak a nem túl acélos osztrákoktól, igaz, ezután hazai pályán legyőzték a szerbeket (2-1).

A francia keret
Kapusok: Steve Mandanda (Marseille), Hugo Lloris (Lyon). Védők: William Gallas (Arsenal), Philippe Mexes (AS Roma), Eric Abidal (Barcelona), Patrice Evra (MU), Bakary Sagna (Arsenal), Gael Clichy (Arsenal), Rod Fanni (Rennes), Sebastien Squillaci (Sevilla). Középpályások: Patrick Vieira (Inter), Jeremy Toulalan (Lyon), Alou Diarra (Bordeaux), Lassana Diarra (Portsmouth). Csatárok: Thierry Henry (Barcelona), Karim Benzema (Lyon), Franck Ribery (Bayern), Nicolas Anelka (Chelsea), Yoann Gourcuff (Bordeaux), Florent Malouda (Chelsea), Florent Sinama-Pongolle (Atletico Madrid), Hatem Ben Arfa (Marseille).

Rooney játszhat

A szerdai, Aalborg BL-meccsen bokasérülést szenvedett Wayne Rooney (Manchester United) várhatóan ott lesz az angolok Kazahsztán (október 11.) és Fehéroroszország (október 15.) elleni világbajnoki selejtezőjén. „A hétvégi bajnokin kétséges a szereplése, de a selejtezőkig rendbe kell jönnie” – mondta a csatár állapotáról klubjának szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik