Élet-Stílus

Szabadok az Egyiptomban elrabolt turisták

Kiszabadult a túszejtők fogságából az a 11 külföldi turista és 8 egyiptomi állampolgár, akit a múlt héten raboltak el Egyiptomban; mindannyian jó egészségnek örvendenek - közölték hétfőn az állami egyiptomi televízióban.

Megölték azoknak a túszejtők felét – közölte hétfőn a MENA egyiptomi hírügynökség. Az egyiptomi televízió idézett egy magas rangú tisztviselőt, aki szerint nem fizettek váltságdíjat a foglyok szabadon bocsátásáért. A kiszabadult turisták már útban vannak Kairó felé – mondta egy magát megnevezni nem kívánó hivatalos forrás.

A csoportot, amely egyiptomi kísérőivel szafarin vett részt az egyiptomi-szudáni határ közelében, szeptember 19-én rabolták el ismeretlen fegyveresek. Közöttük öt olasz, öt német és egy román turista van. Elrablásuk után Szudánba, a hegyes Dzsebel Aunat tartományba hurcolták őket, az egyiptomi-szudáni-líbiai hármas határ közelébe.

Egyiptomi biztonsági illetékesek korábban azt közölték, hogy az emberrablók hatmillió eurós váltságdíjat követeltek. A külföldieket a Kairótól 885 kilométerre fekvő Gilf al-Kebir térségben rabolták el. Ez a térség egyre népszerűbb a kalandturisták körében, ugyanis csábítják őket a fekete sziklafalak, a homokdűne-tengerek és számos barlanggal (amelynek falait tízezer éves kőkorszaki barlangképek díszítik) szegélyezett vádik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik