Élet-Stílus

Soproni Liga: hazai pályán bukott a címvédő

A címvédő MTK hazai pályán egy góllal kikapott a Nyíregyházától a labdarúgó Soproni Liga kilencedik fordulójában. A másik vasárnapi meccsen a REAC otthonában nyert a Haladás.

Az MTK az erőviszonyoknak megfelelően többet birtokolta a kezdősípszótól kezdve a labdát, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a fegyelmezetten védekező Nyíregyháza-kapu előtt a fővárosi bajnokcsapat.

Az MTK-mezőfölény ellenére a Szpari szerzett kis híján gólt fél óra elteltével. Ramos jól vette észre, hogy Végh kapus kimozdult a kapujából, a lövése, ha nem is sokkal, de fölészállt. A maroknyi vendégszurkolónak nem volt ideje szomorkodni, hiszen pillanatokkal később tizenegyest kapott a Nyíregyháza: Lambulics kézzel ért bele a labdába a tizenhatoson belül, Apostu pedig könyörtelenül bevágta a labdát.

Egy lépéssel a vendégek mögött az MTK játékosai (MTI)

Egy lépéssel a vendégek mögött az MTK játékosai (MTI)

Némi szerencsével még a szünet előtt egyenlített az MTK, miután Urbán nagyon erőszakosan megküzdött a labdáért, és laposan kilőtte a bal alsó sarkot a védők szorításában.

A fordulás után nem sokkal eldőlt a mérkőzés: a fővárosiak labdavesztése után Stojkov került helyzetbe, és 16 méterről tesztelte az MTK kapusát. Véghnek fognia kellett volna a nem túl erős lövést, de csak belepaskolni tudott a labdába. A folytatásban a vendégek fegyelmezetten védekeztek, az idő múlásával egyre türelmetlenebb és idegesebb vendéglátók pedig nem tudtak egyenlíteni.

Soproni Liga, 9. forduló:
MTK Budapest-Nyíregyháza Spartacus FC 1-2
Gól: Urbán (44.), illetve Apostu (32., 11-esből), Stojkov (47.)

REAC-Szombathelyi Haladás 1-2
Gól: Torma (62.), illetve Kenesei (27., 11-esből), Vörös (54.)

Pénteken játszották:
Kecskeméti TE-ERECO – DVSC-TEVA 3-0

Szombaton játszották:
Budapest Honvéd-Újpest FC 1-1
Gabona Trans-Kaposvár – BFC Siófok 1-0
Paksi FC-Győri ETO FC 2-1
Diósgyőri VTK-FC Fehérvár 0-1
Vasas-ZTE FC 3-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik