Élet-Stílus

Kitömte az újoncot a Real Madrid (videó)

A Barcelona után a Real Madrid együttese is gólzáporos győzelmet aratott a Gijón ellen a spanyol bajnokság hétközi fordulójában. A katalánok is diadalmaskodtak, akárcsak a Villarreal, amely egy ponttal vezeti a tabellát a címvédő madridiak előtt.

A Barcelona kis híján elszórakozott egy már biztosnak tűnő győzelmet hazai pályán a Real Betis ellen. Samuel Eto’o duplájával a Guardiola-csapat már két góllal vezetett, de az andalúziaiak a szünet után felpörögtek. A forduló előtt még gól nélküli vendégek Monzon (59.) és José Mari (67.) találatával kiegyenlítettek, a csereként érkező Gudjohnsen döntötte el a hajrában a mérkőzést.

A Villarreal is begyűjtötte a három pontot hazai pályán, és a tabella élére ugrott. A tavalyi bajnokság ezüstérmese sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg, ezúttal a Racing Santander volt a szenvedő fél. Mindössze egy pont a lemaradása az Atletico Madridnak, ahol a nyáron érkezett Florent Sinama-Pongolle futószalagon szállítja a gólokat.

A francia támadó a hétvégén volt csapatának, a Huelvának is kettőt vágott, és szerda este a Getafe ellen is ő volt a meccs embere. Az első félidőben szerzett találatát Albin negyedórával a lefújás előtt még kiegyenlítette, de percekkel később bebiztosította a győzelmet a 23 éves támadó.

A Real Madridnak is mindössze egy pont a hátránya a Villarreallal szemben, miután az újonc Sporting Gijon ellen gólfesztivált rendezett a címvédő. A sérült Gutit helyettesítő, mesterhármasig jutó Rafael van der Vaart vezérletével a fővárosiak már az első félidőben 3.0-ra elhúztak, és a folytatásban is parádéztak: Raúl (2), Robben és Higuain is betalált, az újonc erejéből csak egy szépítő gólra futotta. A Gijon négy forduló után pont nélkül szerénykedik a tabella alján. A 6:19-es gólarányuk azt sejteti, hogy nem sokáig maradnak az élvonalban.

Primera División, 4. forduló:


Real Madrid-Sporting Gijon 7-1


Gól: van der Vaart (18., 33., 47.), Higuain (37.), Robben (52), Raúl (59., 64.), illetve Mateo (54.)

Sevilla-Espanyol 2-0


Gól: Maresca (57.), Chevanton (85.)

Getafe-Atlético Madrid 1-2


Gól: Albin (75.), illetve Pongolle (29., 82.)

FC Barcelona-Real Betis 3-2


Gól: Eto,o (17., 23.), Gudjohnsen (80.), illetve Monzon (59.), Mari (67.)

Osasuna-Deportivo La Coruna 0-0


Kiállítva: Guzman (53., Deportivo La Coruna)

Villarreal-Racing Santander 2-0


Gól: Capdevila (28.), Llorente (32.)

Csütörtöki meccsek:

Málaga-Valencia 20
Real Mallorca-Numancia 20
Recreativo Huelva-Athletic Bilbao 20
Valladolid-Almería 20

Ajánlott videó

Olvasói sztorik