Élet-Stílus

Raúl: még három év Madridban

Az Európa-bajnokságról lemaradó rutinos csatár beletörődött abba, hogy a Real Madrid trénere egyre gyakrabban hagyja ki a csapat a kezdőjéből. A 31 éves Raúl egy rádióinterjúban elmondta, hogy még három évet biztosan játszik.

A királyi gárda csapatkapitánya az idei szezonban csak önmaga árnyéka, még egyetlen egyszer sem vette be az ellenfelek kapuját. Raúl González Blancóra a csapat trénere többnyire csak csereként számít, ám ez nem vette el a Bajnokok Ligája legjobb gólszerzőjének a kedvét a futballtól.

„Három évig van még érvényes szerződésem a Real Madriddal, ezután még nem tudom mit fogok csinálni. Egyelőre napról-napra próbálok az edzéseken maximálisan teljesíteni, és ha a tréner számít rám, akkor a mérkőzéseken is” – nyilatkozta Raúl a Radio Marcának. „Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg nem vagyok stabil kezdő, és a jövőben is egyre gyakrabban fogok a kispadra szorulni.”

Nistelrooy helye biztos a kezdőben, Raúlé nem (MTI/EPA)

Nistelrooy helye biztos a kezdőben, Raúlé nem (MTI/EPA)

A jelek szerint ez nem zavarja a madridi klub támadóját, aki kimaradt a spanyol Eb-csapatból, amely aranyéremmel tért haza Bécsből. „Tizennégy év alatt rengeteg mérkőzésen húzhattam fel a madridi mezt. Hol a kispadról, hol kezdőként próbáltam segíteni. Számomra nem jelent problémát, hogy jelenleg mások játszanak helyettem” – mondta a 31 éves játékos.

„Ha egy csatár öt meccsen nem szerez gólt, akkor természetesen egyre hangosabbak lesznek a kritikusok. Azt senkit nem érdekel, hogy a pályán kiteszem a lelkem a csapatért, tudom, hogy az én esetemben csak a gólok számítanak. A bírálatok nem érdekelnek, továbbra is küzdeni fogok” – így Raúl, aki cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint ő akadályozta meg, hogy az Eb-gólkirálya, David Villa a Realhoz igazoljon: „Egy szó sem igaz ezekből a hírekből. Az átigazolásokról nem én döntök. Elmondhatom a véleményemet, mint a csapat kapitánya, de a végső szó a vezetőké.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik