Élet-Stílus

Ancelotti bajban: kikapott a Milan

A forduló előtt a Milan vezetősége ultimátummal fenyegette meg Carlo Ancelottit: ha a csapat nem nyer a Genoa elleni bajnokin, ez lehet az utolsó mérkőzése a Milan kispadján.

Nos, a szezont nagy tervekkel kezdő Milan egyelőre finoman fogalmazva is bukdácsol – a nyitányon a Bologna ellen elszenvedett hazai 1-2 után Genovában sem volt meggyőzőbb a teljesítmény, a vörös-feketék (Kakával a sorok között) 2-0-s vereséget szenvedtek.

A mérkőzést mindkét csapat nyitottan kezdte, ám már ekkor is a házigazdák tűntek veszélyesebbnek. Előbb Sculli tűzte rá Favalli idétlenkedése után, majd Gasbarroni táncoltatta meg védőjét, de nem jutott lövéshez. A 20. percben Kaká lódult meg egy Genoa-szögletet követően, lövése azonban messze elkreülte Rubinho kapuját.

Félóra elteltével az enyhe hazai fölény góllá változott: jobboldali beívelés után Milito készített elő Scullinak, s a csatártárs nem hibázott.

A vezetést megszerző Sculli ünnepli magát (Ansa)

A vezetést megszerző Sculli ünnepli magát (Ansa)

A Milan fokozta a nyomást, a másik oldalon viszont Gasbarroni rendre jól oldotta meg a lehetőségeket – lüktető lett a mérkőzés.

Térfélcsere után Seedorf és a Genoa színeiben remek szezont zárt, immár vörös-feketében futballozó Borriello érkezett a padról, mégis a vendéglátók voltak a veszélyesebbek – de Abbiati remek ütemben hárított Sculli lövésénél.

A hajrában Zambrotta mentett a gólvonalról Gasbarroni helyzeténél, majd a beálló Pato egyenlíthetett volna, de lövés előtt Rubinho önfeláldozóan eléje vetődött. Az utolsó percben lombard szempontból végképp elúszott az esély; Milito ellépett Maldini mellől, a veterán buktatta, s a sértett értékesítette a tizenegyest.

A Milan tehát az ultimátum ellenére kikapott vasárnap, így elképzelhető, hogy a vezetőség megválik a csapat élén két Bajnokok Ligája-diadalt arató Carlo Ancelottitól. A bajnoki címre esélyesek közül a Milan mellett a Roma is nagy bajban van, de a Fiorentina sem muzsikál jól.

Hamsik nagy formában - a szlovák ismét villant (Ansa)

Hamsik nagy formában – a szlovák ismét villant (Ansa)

A toszkánok a Juventus elleni 1-1 után Nápolyban hiába vezettek egy pazar Gilardino-Mutu kombinációval, a nápolyiak ügyeletese, a Roma ellen idegenben is eredményes Marek Hamsik egyenlített, míg a másik reménység, Maggio a hajrában a győzelmet is biztosította.

A kókadozó favorit-trióval ellentétben a korábban leírt Lazio menetel. A rómaiak a masszív Sampdoriát is legyőzték, s így száz százalékosan vezetik a mezőnyt.

Serie A, 2. forduló

genoa-milan 2-0 (1-0)

Genoa, 30 ezer néző. Vezette: Rocchi
Gól: Sculli (30.), Milito (92., 11-esből)
Genoa: Rubinho – Biava, Ferrari, Criscito – Mesto (Rossi, 52.), Milanetto, Juric (Vanden Borre, 66.), Modesto – Sculli, Milito, Gasbarroni (Palladino, 85.).
Milan: Abbiati – Zambrotta, Bonera, Maldini, Favalli – Flamini (Pato, 69.), Pirlo, Ambrosini – Kakà, Ronaldinho (Seedorf, 46.) – Sevcsenko (Borriello, 46.).

napoli-fiorentina 2-1 (0-1)

Nápoly, 25 ezer néző. Vezette: Tagliavento
Gól: Hamsik (48.), Maggio (70.) ill. Mutu (40.)
Napoli:
Iezzo – Cannavaro, Contini, Aronica – Maggio, Blasi, Gargano, Hamsik
(Pazienza, 73.), Vitale (Rinaudo, 82.) – Lavezzi, Denis (Pià, 91. ).
Fiorentina:
Frey – Zauri, Da Costa, Dainelli, Gobbi – Almiron (Kuzmanovic, 66.),
Donadel, Montolivo (Pazzini, 73.) – Santana , Gilardino, Mutu (Osvaldo,
77.).

Bologna-Atalanta 0-1 (0-1)
Gól: Guarente (9.)

Lazio-Sampdoria 2-0 (1-0)
Gól: Zárate (7.), Pandev (72.)

Lecce-Chievo 2-0 (0-0)
Gól: Caserta (47.), Castillo (83.)

Reggina-Torino 1-1 (1-1)
Gól: Loreto (öngól, 43.) ill. Amoruso (13.)

Siena-Cagliari 2-0 (1-0)
Gól: Calaio (10.), Ghezzal (90.)

Az élcsoport:
1. Lazio 6 pont (6-1), 2. Atalanta 6 (2-0), 3. Torino 4 (4-1), 4-5. Inter és Napoli 4 (3-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik