Élet-Stílus

Veszélyben az orosz fapados?

Az AiRUnion problémái gondokat okozhatnak a SkyExpress társaságának, az egyetlen orosz fapados légitársaságnak is, amelyben tulajdonrészük van az Abramovics fivéreknek.

Jevgenyij Bacsurin, a Roszaviacija civil repülésügyi főhatóság vezetője szerint a SkyExpress is eladósodott és hamarosan leállítják. Előbb felszólítást küldenek a társaságnak, hogy fizesse ki adósságait, aztán ellenőrzést hajtanak végre, s csak ezután következik majd a leállítás, vagyis egy határozat, amely megállapítja, hogy a társaság nem felel meg az működési követelményeknek.

A SkyExpressnél csodálkozással fogadták Bacsurin bejelentését, s közölték, hogy a társaságnak nincs rendezetlen adóssága, csupán hitelei vannak. A SkyExpress fő részvényesei korábbi információk szerint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, az amerikai Altima Partners alapkezelő és magánemberek, köztük Alekszandr és Borisz Abramovics.

Elszáll a Skyexpress?

Elszáll a SkyExpress?

Az AiRUnion öt társaságának a gépei már Vnukovóról indulnak – korábban az új Domogyedovón szálltak le és fel, s az utasokat buszok szállítják az egyik repülőtérről a másikra. Ez szeptember végéig, a nyári menetrend lejártáig lesz így, akkor a Roszaviacija egy korábbi bejelentés szerint megvonja az AiRUnion KrasAir, DAL és Szamara társaságainak működési engedélyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik