Élet-Stílus

Technológiai nagydíjat nyert egy magyar találmány

Magyar találmány eddig még nem részesült a Tech Awards innovációs világprogram elismerésében. Rátai Dániel 3D-átalakítója, a Leonar3Do az oktatás kategóriában nyerte el a "best of the best" címet.

A 2000-ben alapított Tech Awards világprogram keretében a zsűri olyan technológiai újításokat díjaz, melyek az emberiség javát és a világ fejlődését szolgálják. A jelöltek öt kategóriában – oktatás, egészségügy, esélyegyenlőség, környezetvédelem, gazdasági fejlődés – indulnak, és minden kategóriában öt győztes részesül elismerésben.

Noha a Leonar3Do felhasználási területe igen széles körű, ez alkalommal az oktatás kategóriában nyert, kiérdemelve a “best of the best” címet. Ugyanis a zsűri szerint az eszköz segítségével a pedagógusok olyan összefüggéseket tudnak megmagyarázni diákjaiknak, melyeket szavakkal vagy ábrákkal nem lehet megfelelően bemutatni.

Technológiai nagydíjat nyert egy magyar találmány 1

A Rátai Dániel által alkotott eszköz, a Leonar3Do reményeik szerint forradalmasítani fogja a 3D-technikákat, mivel ez az első olyan berendezés, amely a hagyományos személyi számítógépeket olcsón és egyszerűen háromdimenziós tervezésre alkalmas konfigurációvá alakítja át.

A Leonar3Dót fejlesztő 3D for All Kft.-t 58 ország 329 jelöltje közül választották ki a győztesek körébe. „Azzal mindig is tisztában voltunk, hogy univerzális képességei folytán a Leonar3Do számos területen forradalmasíthatja kultúránkat, de hogy az oktatás már ilyen hamar felfedezi magának, az egyszerűen fantasztikus!” – nyilatkozta a fiatal feltaláló.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik