Élet-Stílus

Megújult a Google képmegosztója

Pezseg az élet a Google háza táján. Még javában tart a Chrome körüli felhajtás, a Google máris bejelentette következő nagy dobását, a Picasa 3 béta-verzióját.

A két évvel ezelőtt indult szolgáltatás egyszerű és átlátható kezelőfelületének köszönhetően mostanra a világon mindenhol az egyik legnépszerűbb képmegosztónak számít. Az új verzióban a képek és az élmények megosztása kapott nagyobb hangsúlyt.

A béta teljesebb címkézést, arcfelismerést és a nyilvános adatbázisban való könnyebb eligazodást ígér. A Google Blog szerint az egyik legcsábítóbb új funkció a „name tags”, azaz a névcímke. Ennek segítségével a felhasználók gyorsan és egyszerűen bejelölhetik a képeken, hogy ki kicsoda, és aszerint rendezhetik a képeket, hogy kik szerepelnek rajta. A Facebook hasonló funkciója már korábban ismert, a különbség azonban az, hogy itt nem csak egyesével lehet jelölni, ugyanis a program automatikusan összeválogatja a hasonló arcokat a képek közül.

Megújult a Google képmegosztója 1

Miután az összes albummal végeztünk, pár kattintással létrehozható egy olyan galéria vagy slideshow, amiben csak a kiválasztott személyek képei szerepelnek. Ez különösen hasznos például egy esküvő után, ahol könnyedén megoszthatjuk ismerőseinkkel a közös képeket. Az új “sync to web” gombbal a Picasa 3 tovább egyszerűsítette a képek megosztását és feltöltését, így a meglévő albumokat utólagos módosítás után sem kell újra feltölteni.

Van új szerkesztő funkció is, mellyel retusálhatjuk a képeket, sőt jópofa feliratokat is tehetünk rájuk. Még egy videószerkesztőt is beépítettek, amivel akár saját klipeket is létrehozhatunk és feltölthetünk bármelyik videómegosztó oldalra. Például a YouTube-ra, ha már úgyis minden a Google körül forog mostanában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik