Élet-Stílus

Torghelle oldhatja meg Koeman csatárgondjait

Torghelle Sándor, a Bundesliga II-ben szereplő Augsburg labdarúgója kaphat szerepet csatárként a magyar válogatottban a Dánia elleni, szombati világbajnoki selejtezőn.

Erwin Koeman szövetségi kapitány a nemzeti együttes váci sajtónyilvános edzése után elmondta, hogy a támadó remek formában futballozik, pénteken személyesen is látta a csatárt, és ezt követően döntött a meghívásáról. A támadó Németországban az eddig lejátszott három fordulóban háromszor talált a kapuba.

„Torghelle erőszakos, agresszív, olyan típusú támadó, amilyenre szüksége van a válogatottnak” – mondta a szakember, aki egyelőre nem árulta el, hogy a kezdőcsapatban számít-e a csatárra. „Már tudom, hogy Torghelle kezdő lesz-e vagy sem, de egyelőre nem akarom megmondani.”

A kapitány bízik az Augsburg csapatában jó rajtot vevő támadóban (MTI)

A kapitány bízik az Augsburg csapatában jó rajtot vevő támadóban (MTI)

Koeman elmondta: a korábban támadóként szereplő és a Montenegró ellen gólt is szerző Priskin Tamással nem volt elégedett, ezért hagyta ki a keretből.

„Priskin 21 éves, még rengeteget fejlődhet. A Montenegró elleni meccsen sokszor könnyen vesztette el a labdát, ezen kívül is több olyan dolgot láttam tőle a mérkőzésen és az edzéseken, melyek nem tetszettek, ezeket megbeszéltük, bármikor visszakerülhet, ha a teljesítményével ezt megérdemli.”

Koeman azt mondta, hogy a keretben mindenki egészséges, viszont Dárdai Pál bokasérülése miatt az elmúlt hetekben nem lépett pályára, és annak sem örül, hogy Huszti Szabolcs kikerült a Hannover első csapatának keretéből.

„Jelenleg tíz olyan futballista van itt velünk, aki nem játszik rendszeresen a klubjában, ez komoly gondot okoz. Tudom, hogy az elődeim is ezzel a problémával küzdöttek. Sokkal eredményesebb lehetne a csapat, ha játékosai hétről hétre folyamatosan kilencven percig játszanának tétmeccseket.”

Koeman: komoly gond, hogy sok a

Koeman: komoly gond, hogy sok a „kispados” a válogatottban (MTI)

A dánokról Koeman elmondta, nagyon agresszíven, keményen játszanak, legerősebb csapatrészük a támadósoruk. A magyar együttes Dánia elleni kezdőtizenegye már többé-kevésbé összeállt a kapitány fejében, csak egy-két poszt van, melyen még gondolkozik.

A nemzeti együttes hétfői edzését egyedül Vadócz Krisztián hagyta ki, az Osasuna légiósa az esti órákban érkezik meg a gödi edzőtáborba.

A csapat tagjai vacsora után egy kis ünnepség keretében tortával köszöntik majd Köteles Lászlót, a diósgyőriek kapusát, aki hétfőn ünnepli 24. születésnapját.

nyolc új játékos az ellenfél keretében

Morten Olsen, a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a korábban megadott keretéhez képest további nyolc játékost hívott be a magyarok elleni, szombati budapesti és a szeptember 10-i, portugálok elleni lisszaboni világbajnoki selejtezőre.

A 23 fős keret
Kapusok: Jesper Christiansen (Köbenhavn), Stephan Andersen (Bröndby), Thomas Sörensen (Stoke City)
Hátvédek: Christopher Poulsen (Midtjylland), Daniel Agger (Liverpool), Lars Jacobsen (Everton), Martin Laursen (Aston Villa), Per Kroldrup (Fiorentina), Kasper Bogelund (Aalborg)
Középpályások: Christian Poulsen (Juventus), Daniel Jensen (Bremen), Michael Silberbauer (Utrecht), Martin Retov (Rostock), Martin Vingaard (Esbjerg), Hjalte Bo Norregaard (Köbenhavn), Jonas Borring (Midtjylland), Leon Andreasen (Fulham),
Csatárok: Dennis Rommedahl (Ajax), Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Nicklas Bendtner (Arsenal), Marc Nygaard (Randers), Morten Nordstrand (Köbenhavn), Peter Lövenkrands (Schalke)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik