Élet-Stílus

Hazai vereséggel rajtolt a Milan

Az AC Milan hiába játszott óriási mezőnyfölényben, hazai pályán mégis vereséget szenvedett az újonc Bolognától az olasz labdarúgó-bajnokság nyitófordulójában.

Bár a Milan kezdett aktívabban, bő negyedóra elteltével egy remek kontrából a vendégek szereztek vezetést.

Adaílton ugratta ki Di Vaiót, a csatár Zenonihoz gurított vissza, aki a középen érkező Amoroso elé tálalt. A középpályástól visszakerült a labda Di Vaióhoz, s a támadó a kapuba lőtt.

Di Vaio remekelt: egy gól, egy gólpassz (Ansa)

Di Vaio remekelt: egy gól, egy gólpassz (Ansa)

A vörös-feketék fokozták a ritmust, elsősorban a két barcelonai jövevény, Zambrotta és Ronaldinho volt elemében – ám a másik oldalon Adaílton és Di Vaio is veszélyt jelentett. Szünet előtt egyenlített a Milan: Ronaldinho emelt be, középen Ambrosini érkezett és közelről a kapuba fejelt.

Szünetben Ancelotti jelezte a támadó szándékot, Sevcsenko állt be Jankulovski helyére. Az egykori milanos nem sokkal később ajtó-ablak szituációban törhetett kapura – Ronaldinho emelt szemfülesen a bolognai védők mögé – ám az ukrán nyolc méteres lövését nagy bravúrral védte Antonioli.

Szinte egykapuzott a hazai csapat, ám a lendület a 78. percben megtört. Ekkor egy előrevágott labdát Di Vaio szelídített meg a milánói tizenhatos bal sarkánál, visszagurított az érkező Valianinak, s a középpályás 18 méterről, dropból a bal felső sarokba bombázott.

A gól után nem változott a koreográfia – a lombardok egyre görcsösebben támadtak (előtérbe kerültek az előreívelések), míg a bolognaiak még inkább beszorultak kapujuk elé. Gól azonban nem esett több, így rögtön az első forduló meglepetést tartogatott.

Ronaldinho vereséggel mutatkozott be (Ansa)

Ronaldinho vereséggel mutatkozott be (Ansa)

Nem sikerült a bemutatkozás az AS Romának sem: a „farkasok” több mint fél órán ét emberelőnyben futballozhattak a Napoli ellen, ennek ellenére 1-1-es döntetlen lett a vége.

A 29. percben egy remek De Rossi-Aquilani összjáték után utóbbi szerzett vezetést, ám annak ellenére döntetlennel zárult a mérkőzés, hogy a második sárgalapját beszedő Santacrocét kiállította a játékvezető.

Egy perccel később ugyanis Denis ívelt be jobbról, érkezett Hamsik, s bár előbb a lécre fejelt, az ismétlés sikerült.

Aquilani remek akció után szerzett vezetést (Ansa)

Aquilani remek akció után szerzett vezetést (Ansa)

A Lazio 0-1 után alaposan megszórta a Cagliarit, s így a tabella élére állt. A rómaiakat a Lecce ellen hármat berámoló Torino követi, míg a favoritok – a szombaton a Sampdoria vendégeként egy pontot szerző Inter, valamint a Roma és a Milan – „megbújnak” a mezőnyben.

Serie A, 1. forduló:

milan-bologna 1-2 (1-1)

Milánó, San Siro, 60 ezer néző. Vezette: Orsato
Gól: Ambrosini (41.) ill. Di Vaio (18.), Valiani (78.)
Milan: Abbiati – Zambrotta, Kaladze, Maldini, Jankulovski (Sevcsenko, 46.) – Flamini, Pirlo, Ambrosini (Emerson, 85.) – Seedorf, Ronaldinho – Inzaghi (Pato, 69.).
Bologna: Antonioli – Zenoni, Terzi, Moras, Bombardini (Castellini, 90.) – Valiani, Mingazzini, Volpi, Amoroso (Mudingayi, 59.) – Adailton (Marazzina, 59.) – Di Vaio.

roma-napoli 1-1 (1-0)

Róma, Olimpiai stadion, 64 ezer néző. Vezette: Rizzoli
Gól: Aquilani (29.) ill. Hamsik (55.)
Kiállítva: Santacroce (54., Napoli)
Roma: Doni – Cicinho (Menez, 64.), Méxes, Juan, Riise (Tonetto, 72.) – De Rossi, Pizarro – Cassetti, Aquilani, Baptista (Okaka, 81.) – Vucinic.
Napoli: Iezzo – Santacroce, Cannavaro, Contini – Maggio, Blasi, Gargano, Hamsik (Pazienza, 76.), Vitale (Rinaudo, 67.) – Lavezzi, Denis (Zalayeta, 84.).

Atalanta-Siena 1-0 (1-0)
Gól: Padoin (15.)
Kiállítva: Maccarone (87., Siena)

Cagliari-Lazio 1-4 (1-0)
Gól: Larrivey (31.) ill. Zárate (62., 71. az első 11-esből), Foggia (75.), Pandev (84.)
Kiállítva: Lopez (60., Cagliari)

Catania-Genoa 1-0 (0-0)
Gól: Mascara (61.)

Chievo-Reggina 2-1 (0-0)
Gól: Marcolini (75., 11-esből), Italiano (88.) ill. Corradi (72., 11-esből)
Kiállítva: Langella (90., Chievo)

Torino-Lecce 3-0 (2-0)
Gól: Rosina (29., 11-esből), P. Zanetti (33.), Bianchi (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik