Élet-Stílus

Javított a Manchester United

A bajnok Manchester United a Portsmouth otthonában aratott győzelemmel feledtette az első fordulóbeli botlását - a címvédő két forduló után az ötödik helyen tanyázik.

Az első fél órában kiegyenlített volt a játék a Fratton Parkban, a hazaiak részéről a 12. percben Papa Bouba Diop lövése süvített el a léc fölött, a másik oldalon Rooney próbálkozását hárította James.

A széleket az aktív Evra révén egyre jobban kihasználó United fölénybe került, s ez hamarosan az eredményjelzőn is megmutatkozott.

A 32. percben Evra centerezett balról, az érkező Fletcher lövése megpattant Campbellen, s a gólvonalon Distin már nem tudott menteni.

A gólszerző Fletchert üdvözlik a társak (Getty)

A gólszerző Fletchert üdvözlik a társak (Getty)

Szünet után a bajnok megduplázhatta volna előnyét, ám Rooney hiába teremtett magának lehetőséget egy remek labdakezeléssel, a tizenhatoson belüli lövése már távolról sem volt olyan meggyőző.

Az első játéknapon a Chelsea otthonában kilátástalan játékkal 4-0-ra kikapó „Pompey” ezt követően fokozta a nyomást, ám sem az utolsó pillanatban a helyzetét elbliccelő Crouch, sem a csereként beálló Thomas nem tudott kifogni a magabiztos Van der Saron.

Premier League, 2. forduló

Portsmouth-Manchester United 0-1 (0-1)
Fratton Park, 20 540 néző. Vezette: Foy
Gól: Fletcher (32.)
Portsmouth: James – Kaboul, Campbell, Distin, Johnson – Diop, Davis (Utaka, 66.), Diarra, Armand Traore (Thomas, 56.) – Crouch, Defoe.
Man Utd: Van der Sar – Brown, Ferdinand, Vidics, O’Shea – Fletcher, Anderson (Possebon, 76.), Scholes, Evra – Rooney, Tévez.

Az élcsoport:
1. Chelsea 6 (5-0), 2. Liverpool 6 (3-1), 3. Blackburn 4 (4-3), 4. Hull City 4 (3-2), 5. Manchester United és Newcastle 4 (2-1), …20. Portsmouth 0 (0-5)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik