Élet-Stílus

Súlyos vereséggel búcsúzott az MTK

Az MTK Budapest ötgólos vereséget szenvedett a török Fenerbahcétól a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján, így - miután az első mérkőzésen Isztambulban is kikapott - búcsúzott a sorozattól.

A gyors góllal a Fenerbahce már az ötödik percben eldöntötte a továbbjutás kérdését, így innentől kezdve már csak a magyar bajnok becsülete volt a tét: Garami József tanítványai alig-alig birtokolták a labdát, a támadójátékban egyedül Urbán Gábor tudott olyan teljesítményt nyújtani, amellyel néha megzavarta a török védőket.

A fordulást követően az MTK némileg feljebb tolta a védekezését, de ezzel inkább csak azt érte el, hogy a vendégek életveszélyes kontrákat vezethettek, komoly ziccere nem volt a kék-fehéreknek.

Balogh és Güiza párharca: egyenlőtlen erők (MTI)

Balogh és Güiza párharca: egyenlőtlen erők (MTI)

A fővárosiak kedvét csak lelombozta, hogy Semih Sentürk ritkán láthatóan pimasz góllal növelte a vendégek előnyét.

Ráadásul Zsidai hibája – és Emre büntetője – után már 0-3-at mutatott az eredményjelző. A hajrára teljesen elkészült erejével az MTK, így Semih végül mesternégyessel zárta a találkozót. Az összecsapás legjobbja természetesen a Szusza Ferenc stadionban négy gólt szerző török válogatott támadó volt.

Garami József, az MTK szakmai igazgatója: “Ez az eredmény nagyon kellemetlen, még akkor is, ha nagyon erős csapattól kaptunk ki. A Fenerbahce még sok együttest meg fog verni a Bajnokok Ligájában. Az első negyedórában nagyon tiszteltük az ellenfelet, később összeszedettebb lett a játékunk. A második gól, az átemeléses találat padlóra küldött minket, utána már semmit sem tudtunk megvalósítani abból, amit elterveztünk.”

Tartozik, ezért pihen

Pénzbeni tartozása van, és többek között ezért nem vezethette szerdán az MTK-Fenerbahce labdarúgó-mérkőzést Mark Clattenburg játékvezető, akinek munkaviszonyát felfüggesztette az angol szövetség (FA).

Érdekesebb események

I. félidő
1. perc: a mérkőzés negyedik labdaérintéséből Güiza került ziccerbe, egy 60 méteres labda után, de Végh hatalmas bravúrral tornázta szögletre a bal alsó sarok felé tartó kapáslövést.
5. perc: Kazim Kazim ívelte át a hosszú oldalra a labdát, amely az MTK védőiről lepattant, Semih Sentürk pedig egy átvétel után a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

A négy gólt szerző Semihet ünneplik a társak (MTI)

A négy gólt szerző Semihet ünneplik a társak (MTI)

10. perc: Güiza lépett ki két hazai védő gyűrűjében, de 10 méterről a bal kapufa mellé lőtt.
12. perc: Bori végezhetett el szabadrúgást 24 méterről, de Volkan könnyedén hárította a bal sarok felé tartó lövést.
39. perc: Bori beadása elment a lábak között, Balogh pedig az ötösről lőhetett, de telibe találta Volkant.

II. félidő
61. perc: a törökök járatták a labdát a 16-os vonalán, majd Semih Sentürk egy finom mozdulattal átemelt Végh fölött (0-2).
66. perc: egy jobb oldali beadásba Zsidai kézzel ért bele a tizenhatoson belül, 11-es! A büntetőt a frissen beállt Emre a bal alsó sarokba lőtte (0-3).
78. perc: Roberto Carlos lőtt 18 méterről, a labda középen elakadt a védőkben, Semih Sentürk pedig lecsapott rá és kíméletlenül bevágta a jobb alsó sarokba (0-4).
80. perc: újabb török kontra végén, újabb Semih Sentürk gól: a válogatott támadó ezúttal egy jobbról érkező beadást értékesített fejjel, közelről (0-5).

Bajnokok Ligája, selejtező
2. forduló, visszavágó:
MTK Budapest-Fenerbahce (török) 0-5 (0-1)
Szusza Ferenc stadion, 3000 néző. Vezette: Atkinson (angol)
Gól: Semih Sentürk (5., 61., 78., 80.), Emre (66., 11-esből)
Sárgalap: Urbán (22.), Pintér (40.) illetve Gökhan Gönül (39.), Kazim Kazim (45.), Jilmaz Burak (90.)
MTK: Végh – Horváth L., Lambulics, Balogh B., Pollák – Zsidai, Pintér – Nagy G., Pál (Kulcsár, 71.), Bori – Urbán
Fenerbahce: Volkan – Gökhan Gönül, Eduardo, Lugano, Roberto Carlos – Kazim Kazim (Jilmaz Burak, 64.), Sahin Selguk, Alex (Emre Belözoglu, 64.), Ugur Boral – Semih Sentürk, Güiza (Parlak Ilhan, 75.)
Továbbjutott: a Fenerbahce 7-0-ás összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik