Élet-Stílus

Kevesebb magyart ért baleset az Adrián

Horvátországban május 1-jétől összesen nyolc olyan baleset volt, amely magyarokat érintett. Ez pedig feleannyi, mint amennyi a tavalyi hasonló időszakban bekövetkezett.

A balesetek többsége közúton történt, motorral, személyautóval vagy kamionnal ütköztek magyar állampolgárok. Jelenleg hárman vannak kórházban, közöttük az a házaspár, amelynek tagjai másfél héttel ezelőtt Fiume (Rijeka) közelében szenvedtek balesetet. Mindezeken túlmenően azonban volt példa már idén búvárbalesetre – merülés utáni keszonbetegségre -, egy szerencsétlen esés miatt pedig ugyancsak kórházi ápolásra volt szüksége egy magyar állampolgárnak – közölte Pék Miklós, zágrábi magyar konzul.

A javuló magyar baleseti statisztikának is köszönhetően csökkent a nyaralások során bármilyen okból bekövetkezett halálesetek száma, a tavalyi nyolccal szemben idén eddig három magyar hunyt el Horvátországban. Egy férfi egy vízi tragédia nyomán veszítette életét, két esetben pedig infarktus volt a halál oka.

A statisztikai adatok alapján ugyanakkor úgy tűnik, hogy nem használt a közlekedési szabályok és a szabálysértések büntetési tételeinek júniusi szigorítása Horvátországban, ahol tíz nap alatt 30 halálos áldozata volt a baleseteknek. A nyári szezonban továbbra is a tengerpart közelében és főként hétvégén történnek halálos közúti balesetek, amelyek oka legtöbbször a figyelmetlenség vagy az alkoholfogyasztás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik