Élet-Stílus

Hajnal betalált a Bayern ellen

A kupadöntős Borussia Dortmund nyerte a labdarúgó német szuperkupáért rendezett mérkőzést, miután hazai pályán 2-1-re legyőzte a bajnoki címvédő és kupagyőztes Bayern Münchent.

Bár a vendégek kezdtek jobban, a 7. percben Toni, majd nem sokkal később Klose is eltékozolta helyzetét. A dortmundiak az első negyedóra után kapcsoltak magasabb sebességi fokozatba, s a területi fölényük helyzeteket eredményezett. Előbb Valdéz fejesét védte Rensing, majd a nagy kedvvel játszó Hajnal csavart a felső sarok mellé.

Egy remek Borowski-Klose-összjáték után a válogatott támadó hagyta ki az addigi legnagyobb helyzetet – elhúzta a labdát Weidenfeller mellett, ám az üres kapu mellé gurított – a másik oldalon viszont büntetett a Borussia.

Az első hazai találat: Rensing és Lell kiszolgáltatott helyzetben (MTI)

Az első hazai találat: Rensing és Lell kiszolgáltatott helyzetben (MTI)

Petric átadása után a bajor hátvédeket faképnél hagyó Blaszczykowski talált Rensing hálójába. Négy perccel később megduplázták fórjukat a hazaiak. Húszméteres szabadrúgásból Hajnal csavart a jobb felső sarokba.

Térfélcsere után Jürgen Klinsmann öt kulcsjátékosát is lecserélte, ennek ellenére a Bayern játszott fölényben, a bajnok erejéről azonban csak a szépítésre futotta. A 73. percben a Hamit Altintop helyére érkező Ekici lódult meg Ottl labdájával, s 13 méterről a hazai kapuba helyezett.

A dortmundiak gólszerzői: Blaszczykowski  és Hajnal (MTI)

A dortmundiak gólszerzői: Blaszczykowski és Hajnal (MTI)

A hajrában Kroos átadása után Ottl, majd ziccerben Ngwenya egyenlíthetett volna – nem sikerült. A Dortmund nyerte a szuperkupát.

Német szuperkupa:

Dortmund-Bayern München 2-1 (2-0)
Dortmund, 47 100 néző. Vezette: Kinhöfer
Gól: Blaszczykowski (29.), Hajnal (33.), illetve Ekici (72.)
Dortmund: Weidenfeller – Rukavina, Subotic, Hummels, Dede – Hajnal (Federico, 60.), Kehl – Blaszczykowski (Kruska, 60.), Buckley (Kringe, 46.) – Valdez (Klimowicz, 71.), Petric (Sadrijaj, 86.). Szakvezető: Jürgen Klopp
Bayern: Rensing – Sagnol (Van Buyten, 46.), Lucio, Demichelis, Lell – Borowski (Ottl, 46.), van Bommel – Hamit Altintop (Ekici, 71.), Schweinsteiger (Kroos, 46.) – Toni (Podolski, 46.), Klose (Ngwenya, 46.). Szakvezető: Jürgen Klinsmann

Ajánlott videó

Olvasói sztorik