Élet-Stílus

U19: gólszerzőink hiányozhatnak az elődöntőben

Kisebb sérülések hátráltatják a magyar U19-es labdarúgó-válogatott felkészülését az olaszok elleni elődöntőre, de a játékosok és a tréner is bizakodva várja a késő délutáni összecsapást a csehországi Európa-bajnokságon. A liverpooli Simon András biztosan nem játszhat, Németh Krisztián és Nagy Olivér szereplése egyelőre kérdéses.

A magyar korosztályos labdarúgó-válogatott szenzációsan szerepelt a csoportjában a kontinenstornán, első két meccsén a bolgárokat és az egyik esélyesnek tartott spanyolokat legyőzve. A németek ellen egy tartalékos csapat állt ki, és a 2-1-es vereség miatt másodikként jutott a négy közé Sisa Sibor csapata.

Az elődöntőben az olasz együttes várja a mieinket. A taljánok a csoportkörben nem remekeltek, a görögökkel 1-1-re, az angolokkal 0-0-ra végeztek. Az utolsó meccsükön aztán a cseh fiatalokat 4-3-ra verték, és ezzel a négyes első helyén végeztek.

Jobban fekszik az olaszok stílusa

A magyar válogatott szakvezetője örült, hogy az olaszokkal csap össze a válogatott. Sisa Tibor értékelése szerint együttesének jobban kedvez az olaszok játékstílusa, mint a cseheké, amelyek a másik ágon a németekkel találkoznak. „Míg a roppant erős csehek a német válogatottéhoz hasonló, főleg a fizikális képességekre épülő futballt mutattak be, addig az olaszok inkább latinos stílusban játszanak” – mondta a szakvezető a magyar szövetség (MLSZ) honlapján.

A lelkes szurkolókban is bízik a kapitány (MTI)

A lelkes szurkolókban is bízik a kapitány (MTI)

„Persze, ezzel együtt tudjuk, hogy Európa egyik legerősebb gárdájával mérjük majd össze a tudásunkat, amely úgy nyerte meg csoportját, hogy éppen a hazaiakat győzte le. Az olaszok ellen mindenkinek a legjobb formáját kell hoznia ahhoz, hogy elérjük célunkat, a döntőbe jutást. Akárcsak eddig, Plzenben is nagy jelentősége lesz majd a magyar szurkolók buzdításának, hiszen egy ilyen meccsen minden támogatásra szükség van”.

Ingyenjegy a drukkereknek

Szurkolókban pedig nem lesz hiány, hiszen a korosztályos Eb-k történetében először a magyar szövetség megvásárolta előre a jegyeket, és azokat ingyen bocsátja a Csehországba érkező drukkerek rendelkezésére.

Meccs a figyelőneten

A Eurosport élőben közvetít, de az FN-en is figyelemmel kísérheti az olaszok elleni találkozó alakulását.

A magyar együttesben sárga lapos figyelmeztetései miatt biztosan nem léphet pályára a németek ellen betaláló Simon András, de másik két gólszerzőnk – Németh Krisztán és Nagy Olivér – szereplése is kérdéses. Némethnek egy korábbi rúgás által okozott vádlisérülése újra enyhe fájdalmat okoz, Nagy pedig nem tudta befejezni a keddi edzést, combizomfáradtsága ismét akadályozta őt az intenzív mozgásban. Szereplésükről közvetlenül a meccs előtt dönt Sisa és az orvosi stáb.

U19-es Európa-bajnokság, elődöntő:
Magyarország-Olaszország 17.30
Plzen, FC Viktoria Plzen-stadion, Vezeti: Svein Oddvar Moen (norvég)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik