Élet-Stílus

Németh gólja győzelmet ért az Eb-n

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel mutatkozott be a csehországi Európa-bajnokságon, miután a nyitófordulóban 1-0-ra legyőzte Bulgária csapatát. Elérhető közelségbe került a jövő évi világbajnokság.

Sisa Tibor együttese sikerével nagy lépést tett alapvető célkitűzése megvalósítása érdekében, miszerint legalább a csoport harmadik helyén végezzen, s ezzel kvalifikálja magát a jövő évi, egyiptomi korosztályos világbajnokságra.

Victoria Zizkov stadionjában helyet foglaló ezer néző közül legalább nyolcszázan magyarok voltak, és honfitársaink végig lelkesen biztatták fiataljainkat – olvasható az MLSZ honlapján. Bár egész nap esett az eső, a meccs előtt öt perccel kisütött a nap, így a mérkőzésre remek időben került sor.

A liverpooli idegenlégiós gólja sokat érhet (MTI)

A liverpooli idegenlégiós gólja sokat érhet (MTI)

A magyar csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést, amely hamar meghozta az eredményt, ugyanis Koman Vladimir labdaszerzése után azonnal kiugratta Németh Krisztiánt, aki higgadt maradt, s okosan a kapu bal oldalába helyezett. A gól inkább a magyarokat fogta meg, ettől kezdve többet támadtak a bolgárok, akik – többek között Gulácsi bravúrjainak köszönhetően – csak kapufáig és lesgólig jutottak.

A folytatásban is a bolgárok próbálkoztak, azonban komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, míg a magyar kontrák magukban hordozták az újabb gólszerzés lehetőségét. Ha Németh pontosabb a befejezéseknél, akkor Sisa együttese gólokkal nyerhetett volna.

„Ilyen jellegű és hangulatú mérkőzéseket csak egy Európa-, vagy világbajnokságon lehet látni – nyilatkozta a találkozó után Sisa Tibor szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – Az iram remek volt, az izgalmak miatt pedig szerintem a semleges nézők is rendkívül élvezték a meccset. Győzelmünket annak köszönhetjük, hogy a játékosok az első perctől az utolsóig képesek voltak a feladatra koncentrálni.”

Prága, U19-es Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló
A csoport:
Magyarország-Bulgária 1-0
Gól: Németh (11.)

A csoport másik meccsén:
Németország-Spanyolország 2-1

B csoport:
Görögország-Olaszország 1-1
Csehország-Anglia 2-0

A magyarok további programja:
Csütörtök: Magyarország-Spanyolország, Pribram, Marila Stadion 18 ó
Vasárnap: Magyarország-Németország, Pribram, Marila Stadion 20 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik