Élet-Stílus

Makelele otthagyta a Chelsea-t

A Paris Saint-Germain leigazolta Claude Makelelét a Chelsea labdarúgócsapatától. Petr Cech eközben meghosszabbította a szerződését a klubbal. Visszatér a Bundesligába a londoni csapat egykori játékosa, Khalid Boulahrouz, aki feltehetően a német VfB Stuttgart együttesében folytatja a pályafutását.

Öt évet töltött a Stamford Bridge-en a 35 éves Claude Makelele, akit a BBC információi szerint ingyen elengedtek a londoniak. Egy éve még volt hátra a szerződéséből a világ legjobb védekező középpályásai közé sorolt franciának, de a csapat új trénere már nem tartott igényt a szolgálataira.

Makelele 2003-ban a Real Madridtól szerződött a londoni együtteshez, azt megelőzően a Nantes-ben, az Olympique Marseille-ben és a Celta Vigóban futballozott. A londoni csapattal két bajnokságot nyert (2005, 2006) és összesen 217-szer húzta fel a Kékek mezét.

Az Eb-n leszerepelt a francia válogatottal (MTI/EPA)

Az Eb-n leszerepelt a francia válogatottal (MTI/EPA)

A válogatottban alapembernek számított, 71-szer képviselte hazáját a nemzetközi porondon. A csalódást okozó Eb-szereplést követően másodszor is lemondta a válogatottságot.

Meghosszabbította a szerződését a Chelsea-vel a Petr Cech. A cseh portás 2013-ig kötelezte el magát a klubjához, a megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra. „Nagyon megszerettem a klubot, és nemcsak a társak és a kisegítő személyzet, hanem a fantasztikus szurkolók miatt is örülök, hogy sikerült megállapodnunk” – így a cseh portás, akit a csapat új trénere, a brazil Luiz Felipe Scolari egyenesen a világ legjobb kapusának nevezett. Cech 2004 óta a Chelsea játékosa.

boulahrouz stuttgartban

Német lapértesülések szerint két év után visszatér a Bundesligába a holland védő, aki egy évet a Chelsea-ben, majd a Sevillánál húzott le. Egyik csapatban sem tudta magát beverekedni a kezdőbe Khalid Boulahrouz, az Eb-n viszont remekül futballozott. A Bild információi szerint a VfB Stuttgart ötmillió eurót fizetett a spanyol csapatnak a védőért, aki kétéves szerződést kötött új munkáltatójával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik