Élet-Stílus

A fiatal futballistákat kötelező elengedni Pekingbe

A 23 éven aluli játékosokat el kell engedni a pekingi olimpiára, ugyanakkor a túlkorosak esetében a klubokat nem lehet kötelezni erre - jelezte a FIFA.

Ez azt jelenti, hogy például a brazil Ronaldinho (Barcelona) és Gabriel Heinze (Real Madrid) csak akkor vehet részt az ötkarikás viadalon, amennyiben meg tud egyezni munkaadójával.

Ugyanakkor a Barcelona nem akadályozhatja meg a 21 éves argentin Lionel Messi olimpiai szereplését. Továbbá a Werdernek Diegóról (23 éves), a Schalkének pedig Rafinháról (22) kell lemondania rövid időre. A két német klub arra hivatkozva „akadékoskodott”, hogy ha a brazil futballisták elmennek Pekingbe, két Bundesliga-mérkőzést is kihagynak, ráadásul a Schalkéra Bajnokok Ligája-selejtező is vár az olimpia alatt.


A Barcán múlik Ronaldinho olimpiai szereplése (Getty)

A Barcán múlik Ronaldinho olimpiai szereplése (Getty)

A klubok, a futballisták, valamint a nemzeti szövetségek közötti egyre feszültebb viszony miatt kényszerült egyértelmű állásfoglalásra a FIFA.

A 28 esztendős aranylabdás Ronaldinho korábban jelezte, mindenképpen szeretne ott lenni a pekingi olimpián, és bízik abban, hogy a katalán gárda vezetősége nem gördít akadályt szereplése elé. A klub azonban egyelőre makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy a brazil labdarúgónak maradnia kell, jóllehet
nem is számít rá Josep Guardiola vezetőedző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik