Élet-Stílus

Angliába tartanak a spanyol élvonal sztárjai

Számos, a spanyol élvonalban futballozó játékos szerepel az angol élcsapatok kívánságlistáján. Deco után Robinho, David Villa és Ruben de la Red is a Premier League-be igazolhat.

A portugál Deco az Európa-bajnokságot követően jelentette be, hogy a Chelsea-nél folytatja a pályafutását. A londoniak az elmúlt évek hagyományaihoz híven nem elégednek meg egy sztár leigazolásával, és a Marca információi szerint Robinhót is szeretnék megszerezni. A spanyol lap úgy tudja, hogy a brazil klasszis tanácsadója rövid időn belül már második alkalommal tárgyalt Londonban a Chelsea sportigazgatójával.

Roman Abramovics csapatának új trénere, Luiz Felipe Scolari szívesen látná csapatában az apró termetű labdazsonglőrt, akiért a Real Madrid 36 millió eurót kér. A brazil klasszist jelenlegi szerződése 2010-ig köti a spanyol bajnokhoz. Robinho neve legutóbb a végtelennek tűnő Cristiano Ronaldo-ügy kapcsán szerepelt a sajtóban. A királyi gárda az eurómilliók mellett a brazil játékost is felajánlotta a Manchester Unitednek a portugál klasszisért cserébe.

Három szezon alatt több mint 100 meccsen játszott a Realban (MTI/EPA)

Három szezon alatt több mint 100 meccsen játszott a Realban (MTI/EPA)

A Liverpool egy éve szintén 36 milliót fizetett az Atletico Madridnak Fernando Torresért, akinek válogatottbeli ékpárját szemelte ki magának az együttes trénere. Jelenleg már négy Európa-bajnok (Torres, Pepe Reina, Xabi Alonso, Alvaro Arbeola) erősíti a Rafael Benítez által irányított csapatot, és könnyen elképzelhető, hogy rövid időn belül David Villa is csatlakozik a kerethez.

A spanyol szakember első számú jelöltje az Eb gólkirálya. „Tudom, hogy Villa jól érzi magát Valenciában, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy leigazolhassuk” – nyilatkozta a Sportweek című lapnak Benítez, aki a Valenciával két spanyol bajnokságot nyert, és egyszer az UEFA-kupában is a csúcsra ért.

Egy másik Európa-bajnokot, Ruben de la Redet két londoni klub édesgeti a Premier League-be. A Tottenham Hotspur és az FC Arsenal is figyeli a görögök elleni csoportmeccsen eredményes középpályást, aki az elmúlt szezont kölcsönben a Getafe együttesénél töltötte. Egyelőre kérdéses, hogy a 23 éves játékos kap-e újabb esélyt a Real Madridban, vagy elengedi Bernd Schuster. Nyilván attól is függ, hogy a spanyol bajnok kiket igazol még a nyáron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik