Élet-Stílus

Nem javult Ballack állapota

Michael Ballack játéka vádli-problémái miatt bizonytalanná vált a vasárnap esti Eb-döntőben. A német csapatkapitány már a törökök ellen is beinjekciózva játszott, szerda óta nem edzett.

Ballack már a portugálok elleni találkozó után fájdalmakra panaszkodott, de úgy tűnt, rendbejön. Ám a törökökkel vívott késhegyre menő csatában ismét megsérült, s bár a találkozót végigjátszotta, a szerda esti mérkőzést követően kímélték – még az edzéseken sem vett részt.

Amennyiben a 31 esztendős középpályás nem szerepelhet, Joachim Löw gondjai tovább szaporodnak – csapata amúgy sem mutatott kirobbanó formát a lelkes török válogatott ellen. Ha a vasárnapi orvosi értekezleten Ballack játékát megvétózzák a doktorok, valószínűleg Tim Borowski lép majd a helyére.

Ballack második nagy döntőjéről is lemaradhat (dpa)

Ballack második nagy döntőjéről is lemaradhat (dpa)

„Továbbra is reménykedünk” – árulta el Oliver Bierhoff csapatmenedzser. „Ha nem javul az állapota, nem kockáztatunk. Egyelőre várunk.”

Ballacknak nincs szerencséje a nagy döntőkkel. 2002-ben a Korea elleni elődöntőben kapott sárgalapja miatt nem játszhatott Brazília ellen – nélküle a társak 2-0-ra vesztettek -, míg ugyanabban az évben a Leverkusennel, hat évvel később a Chelsea-vel veszített BL-döntőt drámai körülmények között.

Spanyol részről is kérdőjeles a kezdőcsapat. Villa sérülése valószínűleg nem jön rendbe a döntőre, Luis Aragones már ki is nevezte a valenciai csatár „helyettesét”: az oroszok ellen remeklő Fabregas lesz az, így a spanyolok valószínűleg egy megerősített középpályával kezdenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik