Élet-Stílus

Félrevezető módon kínálta a mobilinternetet a Vodafone

Megtévesztő volt a Vodafone szélessávú mobilinternet-szolgáltatásának reklámja, mert nem derült ki belőle, hogy csak hűségnyilatkozattal és limitált letöltéssel érvényesülnek a kedvezmények.

A fogyasztók megtévesztése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 5 milliós bírsággal sújtotta a távközlési szolgáltatót. A GVH indoklásában az is szerepel, hogy a Vodafone elhallgatta azt is, hogy mobilinternet szolgáltatása nem mindenhol használható. A jogsértés miatt a vállalkozásnak 5 millió forint bírságot kell fizetnie.

A versenyhatóság megítélése szerint a hűségnyilatkozat megkövetelése lényeges információ a fogyasztó számára, hiszen a hűségnyilatkozattal megkötött szerződést csak kedvezőtlen feltételekkel mondhatja fel. A hűségnyilatkozat tehát alkalmas a fogyasztó időszakos fogva tartására, mert megnehezíti a szolgáltatók közötti váltást.

A Vodafone hirdetéseiben azt sem mindig közölte a fogyasztókkal, hogy ha a mobilinternetes ügyfél 5 Gigabájtnál több adatot tölt le egy hónapban, akkor a szolgáltató jogosult az előfizetést átváltani egy másik tarifacsomagra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik