Élet-Stílus

Elbukta a milánói derbit az Inter

Kaká és a remek formában futballozó Inzaghi góljaival 2-1-re verte az AC Milan a címvédőt, és ezzel ismét nyílttá tette az olasz bajnoki aranyért folyó harcot, miután az AS Roma a hajrában megszórta a Sampdoriát. A Juventus és Fiorentina meglepetésre idegenben szenvedett vereséget a Serie A 36. fordulójában.

A 268. milánói derbi mind a két csapat számára kulcs fontossággal bírt: az Inter a bajnoki címért, a Milan pedig az Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyért van harcban a bajnokságban. A Milanban négy brazil (Ronaldo, Emerson, Dida, Serginho), illetve Maldini hiányzott a vasárnapi délutáni derbin, az Internél a régóta sérült Dacourt, Cordoba és Samuel mellett Ibrahimovic és Figo sem vállalta a játékot.

A teltházas San Siróban a pályaválasztó Milan kezdett jobban, ami érhető is, hiszen az Internek már egy döntetlen is elég lett volna a bajnoki arany bebiztosítására. Előbb Pirlo csavart alig valamivel fölé egy szabadrúgást, majd Kaká ugratta ki remekül Inzaghit, az olasz támadó azonban a kapusba lőtte a százszázalékos ziccert.

A két nyerőember: Kaká és Inzaghi (Getty)

A két nyerőember: Kaká és Inzaghi (Getty)

A „lesen született” Pippo a szünetig még három óriási helyzetet elhibázott el, az Inter ezzel szemben támadásban szinte semmit nem mutatott. Az első 45 percben kétszer próbálkozott kapura lövéssel Roberto Mancini csapata, és a fordulás után az első gólig nem is változott a taktika.

A régóta érő vezetőgólt – természetesen Kaká – átadásából Inzaghi szerezte meg, és nem sokkal később a brazil klasszis is feliratkozott a góllövők listájára. Kétgólos hátrányban elkezdett focizni az Inter, az erőfeszítéseiket azonban nem koronázta siker, csak a szépíteni sikerült Cruz szabadrúgásával.

Az Inter-szurkolók tehát még nem ünnepelhettek, de már jövő héten pezsgőzhetnek, ha a címvédő legyőzi az utolsó előtti fordulóban a Sienát. Ebben az esetben már nem tudná befogni az Intert az AS Roma, mivel a két csapat egymás elleni meccsei (4-1 és 1-1) a milánóiaknak kedveznek.

A Siena persze nem fogja könnyen megadni magát, a kiscsapat a hétvégén is bebizonyította, hogy bárkit képes megverni. Ezúttal a Juventus volt hazai pályán az áldozat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a torinóiak számára nem volt tétje a meccsnek, hiszen a harmadik helyük már biztos. Akárcsak az AS Roma ezüstérme. A fővárosiak sokáig hiába rohamozták a Sampdoria kapuját, a genovaiak védelmét csak negyedórával a lefújás előtt sikerült feltörni.

Serie A, 36. forduló:
AC Milan-Internazionale 2-1
Gól: F. Inzaghi (51.), Kaká (56.), illetve Cruz (76.)

Atalanta-Livorno 3-2
Gól: Doni (57.), Ferreira Pinto (60.), Padoin (89.), illetve Rossini (64.), Pavan (81.)

Cagliari-Fiorentina 2-1
Gól: Jeda (20.), Conti (51.), illetve Santana (53.)

Catania-Reggina 1-2
Gól: Barrios (93.), illetve Amoruso (41., 90. – 11-esből)

Empoli-Udinese 0-1
Gól: Quagliarella (17.)

SS Lazio-Palermo 1-2
Gól: Pandev (25. – 11-esből), illetve Amauri (82., 92.)

Parma-Genoa 1-0
Gól: Lucarelli (58.)

Sampdoria-AS Roma 0-3
Gól: Panucci (75.), Pizarro (79.), Cicinho (85.)

Siena-Juventus 1-0
Gól: Kharja (7.)

Torino-Napoli 2-1
Gól: Rosina (27. – 11-esből), Di Michele (56.), illetve Contini (54.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik